Komünistler Stalin İçin Kızıl Meydan’da

Rusya Komünist Partisi Başkanı Gennadi Zyuganov ve taraftarları eski Sovyet lideri Jozef Stalin’in ölümünün 60’ıncı yılı vesilesi ile Kızıl Meydan’da toplandı.

Kremlin duvarları dibinde bulunan Stalin anıtına karanfil bırakan partililer, Sovyet dönemine ait semboller ve kızıl bayrak açtı.
Stalin’i anmak için binin üzerinde vatanseverin meydanda toplandığını ifade eden Zyuganov, “Partimiz vatanseverlerden oluşuyor. Stalin’in yönetiminde büyük zaferlere imza attık. Stalin Sovyet döneminin büyük bir simgesi.” dedi.

Dünyanın ekonomik buhran yaşadığını, çıkışın sadece Sosyalizm’de olduğunu savunan Zyuganov, “Sovyet döneminin büyük liderleri Stalin ve Lenin’in tecrübelerinden yararlanmadan, adalet sağlanmadan dünyanın krizden çıkışı mümkün değil.” değerlendirmesinde bulundu.
Rusya halkı ise eski Sovyet lider Stalin’le ilgili karmaşık düşüncelere sahip. Levada araştırma şirketinin yaptığı Son çalışmaya göre halkın yüzde 55’i Stalin’in 5 Mart’ta ölümü ile birlikte büyük zulüm ve baskıların Sona erdiğini düşünüyor. Halkın yüzde 18’ine göre ise Rusya 5 Mart’ta büyük bir liderini kaybetti.
Araştırmaya göre halkın yüzde 49’u Stalin’in Rusya tarihinde pozitif bir rol üstlendiğini düşünüyor. Aksini düşünenlerin oranı ise yüzde 32’lerde. Stalin döneminde çalışma kamplarında yaşamını yitirenlerin sayısı milyonlarla ifade ediliyor.
Stalin’in ismini alan, Sovyetler dağıldıktan Sonra ise eski ismine dönen Volgograd halkının yüzde 55’i yeni isimlerinden memnun. Yüzde 23 ise Stalingrad ismine dönülmesini talep ediyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile