Komutanların ailesi, mağdur sıfatıyla ifade verdi

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli ile Tümamiral Fikret Güneş'in eşi Manolya Güneş, asker

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli ile Tümamiral Fikret Güneş'in eşi Manolya Güneş, askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında mağdur sıfatıyla ifade verdi. İfadesi biten Güneş'in şikayetçi olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, Tümamiral Güneş'in eşi Manolya Güneş'in internet hareketlerinin çete tarafından izlediği ve özel fotoğraflarının çetenin elinde bulunduğu iddia edildi. Savcı Fikret Seçen'e ifade veren Güneş'in şikayetçi olduğu öğrenildi. Aynı gerekçe ile ifadeye çağrılan Fikret Güneş'in kızı Damla Güneş'in ise yurt dışında olduğu için gelmediği belirtildi.

Güneş'in ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli de adliyeye geldi. Msn ve mail kayıtlarının uydudan takip edildiği ve özel fotoğraflarının çetenin elinde bulunduğu öne sürülen Kuli çifti de, Savcı Fikret Seçen'e ifade verdi.

Askeri casusluk ve şantaj soruşturmasında çetenin asker ve bürokratları fuhuş tuzağına düşürerek amaçları doğrultusunda kullandıkları iddia ediliyor. Bu yolla çok sayıda gizli belgeleri ele geçirdikleri öne sürülen şüphelilerin yabancı servislerle de irtibatlı oldukları kaydediliyor. Çete üyelerinin yüksek rütbeli komutanların eş ve kızlarını da fişledikleri, özel görüntü ve bilgilerini ele geçirdikleri belirtiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile