Konak Belediyesi'nden 'Aşıklar Bayramı'

İzmir Konak Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 'Aşıklar Bayramı'nda halk ozanları atışma, güzelleme, koçaklama, dudak değmez ve serbest muamma dalında en

  İzmir Konak Belediyesi ' nin gerçekleştirdiği ' Aşıklar Bayramı ' nda halk ozanları atışma , güzelleme , koçaklama , dudak değmez ve serbest muamma dalında en güzel örnekleri sergiledi .

Konak Belediyesi Gültepe Toros ' ta ' Aşıklar Bayramı ' gerçekleştirdi . 19 aşığın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu . İzmir Halk Ozanları ve Aşıklar Derneği üyeleri , Alevi deyişler ve ezgilerle süslü doyumsuz bir program düzenledi . Aşıklar seyircilerden bol bol alkış aldı .

Dernek Başkanı Celal Bulut , çok keyifli ve güzel bir program geçirdiklerini belirterek , " Halkımız ve aşıklarımızı bir araya getiren Konak Belediye Başkanı Dr . Hakan Tartan ' a teşekkür ederiz . Çınartepe halkı da böyle bir gece istiyor . Yakında onlarla da birlikte olacağız . " dedi .

Konak Belediye Başkanı Dr . Hakan Tartan da Türkiye ' de yok olmaya yüz tutan aşıklık geleneği için düzenlenen Aşıklar Bayramı ' nın gelenekselleşeceğini söyledi . Tartan , bu geleneğin yaşatılması , gelecek kuşaklara aktarılması için çaba harcayacaklarını hatırlatarak , " Gençler kültürlerini ve tarihlerini bilerek , tanıyarak yetişecekler . " dedi .

Programda sahne alan halk ozanları ve aşıklar şunlar : Aşık Celal Hoca , Aşık Mustafa Aydın , Aşık Ali Rıza Ezgi , Aşık Nihat Koçak , Aşık Nevruz Ali Çiçek , Aşık Murat Ozanoğlu , Aşık Nuri Demiroğlu , Aşık Ensar İpekoğlu , Aşık Turgut Yılmaz , Aşık Emin Sancak , Aşık Firgani Koluçolak , Aşık Savaş Mercan , Aşık Mahmut Işık , Aşık Ahmet Mahlasız , Aşık Küçük Mahsun , Aşık Erdem Cebeci , Aşık Süleyman Us , Aşık Mahmut Küçükaydın sunucu ve şair , Aşık Öztürk Erbek sunucu ve şair .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile