Konak Meydanı'ndaki ''izmir İçin Adalet'' Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan belediye çalışanlarının yakınlarının Konak Meydanı'ndaki ''İzmir için adalet'' eylemine, Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklananların yakınları da katıldı.

Konak Meydanı'ndaki İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı önünde 11 haftadır cumartesi günleri eylem gerçekleştiren tutuklu yakınları, bu hafta da aynı yerde topladı.

''İzmir İçin Adalet İstiyoruz'' sloganları atan grup, 3 Nisan Salı günü başlayacak olan duruşmayla ilgili broşürleri vatandaşa dağıtarak, davayı izlemeye davet etti.

Kuşadası Belediyesi'ne yönelik operasyonda tutuklananların yakınları da katıldığı eyleme destek veren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, yaptığı konuşmada, hakkında dava açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratların, hazırlanan iddianameyi bir onur belgesi olarak taşıyacaklarını ifade ederek, ''Yargılayacaklarsa bizleri de yargılasınlar, biz milletvekili dokunulmazlığının yalnızca kürsü dokunulmazlığı olarak kabul edilmesini istiyoruz'' dedi.

İzmirlilerin duruşmayı takip edeceğini ve adliyeyi kordon altına alarak ''Adalete güveniyoruz'' mesajı vereceğini söyleyen Moroğlu, duruşma süresince her ilçede meşaleli yürüyüş gibi eylemler yapacaklarını söyledi.

Tutuklu yakını Kaner Kırmızı da 3 Nisan'da başlayan duruşmada, tutukluların serbest kalacağına ve davanın düşeceğine inandıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından eyleme katılanlar, el ele tutuşarak İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın çevresinde çember oluşturdular .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile