'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü'nde Konak Belediyesi'nin katkılarıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerde kadınların maruz kaldığı şiddetin psikolojik ve sosyolojik boyutu incelenirken, şiddetin durması için çözüm yolları arandı. Etkinlikler kapsamında iki ayrı panel düzenlendi. Panellerin ilki Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi,ikinci panel ise Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Konak'ta kadına yönelik şiddet konusunda duyarlı olan kadınlar ve semt merkezlerinde çeşitli dallarda kurslara giden kursiyerlerin katılımıyla, Konak Belediyesi ve Kadın Hakları Koruma Derneği'yle ortaklaşa etkinlik düzenledi. Birçok insanın tepkisini çeken şiddet olayına karşın panel Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi'nde yapıldı. İl Genel Meclisi Başkan Vekili aynı zamanda Konak Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Avukatı Ayla Eğit, Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, Psikolog Berrin İzmirliler günün anlam ve önemini belirtirken, Kadınlara uygulanan şiddete karşı tepkili olduklarını ve kadınların değerinin büyük olduğunu kabul ettirene kadar Kadın Haklarına destek vereceklerini söylediler.
Konak Belediyesi'nin katkılarıyla, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Kulüpleri ve İzmir Bahar Lions Kulübü'nün düzenlediği "Kadına Her Türlü Şiddete Hayır" konulu panel Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Çiğdem Aydın, Vildan Yirmibeşoğlu ve Namık Kuyumcu'nun panelistliğinde gerçekleşen panelin açılış konuşmalarını Bahar Lions Kulübü Başkanı Nuriye Çelik, Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Nasuhi Öndersev ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yaptı. Piyano dinletisinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Nuriye Çelik, kadına yönelik şiddetin toplumun belli bir kesimine mal edilemeyeceğini belirtti ve kültür, gelir düzeyi gibi etkenlerin bu konuda belirleyici olmadığını, kadına yönelik şiddetin bir dünya gerçeği olarak ele alınması gerektiğini ifade etti. Nasuhi Öndersev ise Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi onun sözlerini hatırlatarak vurguladı.
Semt merkezlerindeki mesleki ve kişisel gelişim kursları, doğa gezileri gibi etkinliklerle kadınların sosyal hayatta daha çok yer almasını destekleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yönetime geldiği günden beri kadınların ön planda olmasından yana olduğunu söyledi. Görev yaptığı her noktada kadının statüsünün geliştirilmesi için elinden geleni yaptığını belirten Başkan Tartan, "Eğer kadının olarak toplumsal yaşam içerisinde bir yerlere gelmesi engelleniyorsa bu da bir çeşit şiddet olarak algılanmalıdır. Kadının dört duvar arasından çıkmasına izin verilmiyorsa, 17 yaşında gelinlik giydirilerek bir takım sorumlulukların altında bırakılıyorsa, o kadın şiddet görüyor demektir. Bu şiddet bir şekilde toplumun her kesiminde vardır. Önce bunu kabul edeceğiz, sorunu tam olarak saptayacağız ve üstüne gideceğiz. Bu gerçeği görerek engelleri aşacağız" dedi. Başkan Tartan semt merkezlerine artık 'Sevgi Evi' dediklerini ve yaklaşık 5 bin kadın kursiyerin bulunduğunu belirtti. Başkan Tartan yakında açılacak olan 'Sevgi Marketleri'nin de müjdesini vererek "Sevgi Evlerinde kadınlarımızın elleriyle ürettikleri ürünleri Sevgi Marketlerinde satışa sunacağız ve elde edilen geliri kadınlarımıza verilecek" dedi.
Konak Şiddete Hayır Dedi
'Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü'nde Konak Belediyesi'nin katkılarıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi