Konak'ta Başlayan Dönüşüm Halil Rıfat Paşa'ya Ulaştı

Konak'ta Başlayan Dönüşüm Halil Rıfat Paşa'ya Ulaştı

Konak Belediyesi'nin Alsancak Kültür Mahallesi’nden başlattığı dönüşüm Halil Rıfat Paşa Caddesi'ne uzandı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın talimatıyla başlayan ve hız kazanan çalışmalarla, 40 yıldır girilmemiş sokaklar tek tek elden geçirilip yenileniyor. Avrupa standartlarında oluşturulan yol, kaldırım ve merdivenler modern bir yaşam, sağlıklı ulaşım ve rahat bir yürüyüş yaratıyor. Ekipler, Halil Rıfat Paşa Caddesi'ndeki eskimiş zemini kazarak, kilit taşı döşemeye başladı.

Belediye ekipleri, kaldırımları karolarla kaplarken, rahat yürüyüş imkanı sağlamak için de gerekli görülen yerlerde basamaklar oluşturuyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Konak'ın eğimli sokaklarıyla bilinen bölgede yol boyunca yerleştirilen yağmur olukları sayesinde yağışlı geçen kış aylarında, İzmirlilerin rahatlayacağını söyledi.

Başkan Tartan, Avrupa standartlarında oluşturulan yol, kaldırım ve merdivenlerin modern bir yaşam, sağlıklı ulaşım ve rahat bir yürüyüş yarattığını belirterek, 40 yıldır iş girmemiş sokakların artık Avrupa kentlerindeki gibi olacağı sözünü verdi.

Başkan Tartan, şöyle konuştu: "Eski yapıları restore etmek, onlara yaşam kazandırmak, parklar, rekreasyon alanları yapmak, yeni yerleşim alanları yaratmak, 40 yıldır dokunulmayan sokağı yenilemek de kentsel dönüşümdür. Bu doğrultuda Konak Belediyesi olarak Konak’ın görünümünü, sosyal yaşantısını, ekonomik kalkınmasını geliştiren birçok işe imza atık. Kültür Mahallesi’nden sonra Halilrıfatpaşa Caddesi’ne çıkan sokaklarda yaşayan halkımız, rahat, modern, kullanışlı sokaklara ve merdivenlere kavuşuyor. Caddenin adını aldığı Halil Rıfat Paşa da döneminde yaptığı yollarla ün salmış, hatta ‘Gidemediğin yer senin değildir’ diyerek bu konuya verdiği önemi belirtmiş. Biz de ‘İzmir’in sokakları İzmirlilerindir’ diyerek daha keyifli, daha çağdaş, Avrupa sokaklarını geride bırakan yollar yapıyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile