Konak'ta Esnaf İle Mini Zirve

Konak'ta Esnaf İle Mini Zirve

Konak Belediye Başkanı Dr

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, taksici ve minibüsçü esnaf temsilcileriyle makamında buluştu, sorunların masaya yatırıldığı mini zirvede; Kent kültürünün ve İzmir ekonomisinin gelişmesinde yeni projelerin üretilmesinin gerekliliği konuşuldu. Başkan Tartan," Esnafımızın hak ve menfaatlerini koruyacak çalışmalara ve projelere her zaman ihtiyacımız var. Birlikte çalışılması halinde sorunların çözümünde daha çok başarılı oluruz. İzmir'in kültür, tarih, tarih, sanat ve turizm kimliği önemli. Bu kimliği öne çıkaran yaklaşımlar sağlıyoruz. Uluslar arası organizasyonlar ve etkinliklere ağırlık veriyoruz. İzmir'i daha iyi tanıttıkça turizm potansiyeli artacaktır. Konak Belediyesi olarak bu konuda önemli bir misyon üstlendik" dedi. Taşımacılıkta İzmir esnafının yaşadığı sorunların ve kent içi ulaşımındaki sıkıntıların paylaşıldığı toplantıların sık aralıklar ile gerçekleştirilerek çözümlerinin hızlandırılacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıya; İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı,Taner Uğuz, Başkan vekili Yüksel Kamay, Buca Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selim Köktentürk, yönetim kurulu üyesi Hasan Avarlık, Gültepe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Balkan, Balçova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemal Külüce, Konak Belediyesi Başkan yandımcısı Cumhur Şenolsun, meclis üyesi Mesut Ak, Yelda Atilla ile İzmir Şoförler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık adına yönetim Kurulu üyesi Mehmet Atilla katıldı.
Gültepe Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mesut Balkan, "Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan, taksici esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgilendi. Konak ilçesi sınırları içinde bulunan taksi duraklarını belediyenin imkanları ölçüsünde yenilenmesi için yaptığı girişimler ve hizmet anlayışını takdir ediyoruz" dedi.
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası başkanı Taner Uğuz, "İzmir ekonomisine ve iş istihdamına önemli katkılar sağlayan esnaf odalarıyız. Yerel yönetimlerin taşımacılıktaki en önemli hizmet lokomotifini minibüsçüler ve taksiciler olarak biz oluşturuyoruz. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan'ın esnaflarımıza gösterdiği ilgi ve samimiyetin önemi ortada. Her şey iletişimle başlıyor ve iletişimle bitiyor, bu görüşme ve yapılan girişim sayesinde birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Esnafın yaşadığı sorunlar bu tür toplantılarla ve görüşmelerle çözüm buluyor" dedi.
Balçova Şoförler Esnaf odası Başkanı Cemal Külüce ise "Taşımacılıkta zor günler yaşayan esnafımızın sorunlarını çözmek için bizlerle buluşarak ve bizlere önemli ölçüde zaman ayırarak sorunlarımızı tartışmak istemesini çok anlamlı bulduk. Bu yaklaşım örnek olmalıdır. Bizleri Yöneten belediye başkanları ve bürokratlar bizlerle daha çok bir araya gelmeli. Yapılacak girişimlerle ortak akılda buluşarak kentimizin ve esnafımızın sorunlarını tartışmamız çok önemli. Bu nedenle Hakan Tartan başkanıma esnafımız adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Buca şoförler ve otomobilciler esnaf Odası başkanı Selim Köktentürk, "İşimiz gereği İzmir'in rehberi konumunda görev yapan arkadaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümü ve esnafımız adına ortak kararlar almaya daha çok bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Sorunlarımızı anlatarak İzmir halkı ve esnafımız için daha çok çalışarak hizmet etmek istiyoruz. Buluşmamızı sağlayan ve bizlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Hakan Tartan başkana teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile