Konak'ta İşportaya Karşı Ortak Mücadele

Konak'ta İşportaya Karşı Ortak Mücadele

Konak Belediyesi zabıta ekipleri işportaya ve işgalcilere nefes aldırmıyor.

Denetimlerini sıklaştıran ekipler Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin destekleriyle düzenlenen operasyonla çok sayıda işporta tezgahına el koydu.
Kaldırım işgali ve işportaya karşı mücadele başlatan Konak Belediyesi zabıta ekipleri yasal izni olmadan, sağlıksız koşullarda satış yapan seyyar tezgahlara karşı operasyon düzenledi.

Eşrefpaşa Meydanı’ndan başlayan operasyon sırasıyla Halide Edip Adıvar ve Fevzipaşa Bulvarı’yla devam etti. İnönü, Mithatpaşa caddelerinin ardından Çankaya’ya geçen zabıta ekipleri burada da Gazi Caddesi ve Bitpazarı girişindeki işporta tezgahlarını kaldırdı. Zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyon Yenişehir Pazaryeri’nde son buldu. Kentin daha düzenli olması ve haksız kazancın önüne geçilmesi adına başlatılan mücadeleye Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin yanı sıra oluşabilecek olası saldırılara karşın çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Yaklaşık 40 zabıtanın katıldığı operasyonda araçlarda, yol kenarlarında sabit veya seyyar satış yapan işporta mallarına ve tezgahlara el konuldu. Operasyonda 200 kilo kadar muhtelif meyve ve sebzeye el konurken, çok miktarda giysi, aksesuar ve elektronik eşya depolara götürülmek üzere toplatıldı.

TEZGAHLAR TOPLATILDI
Konak, Karabağlar ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin işbirliğinde yürütülen operasyonda toplanan mallar belediyelerin zabıta birimlerine ait depolara götürüldü. Ana cadde ve bulvarlardan alınan mallar büyükşehir belediyesi deposuna, ilçe belediye sorumluluk sahasından toplanan mallar ise Konak ve Karabağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin depolarına bırakıldı. Bölge, vatandaşların kullanımına uygun hale getirildikten sonra zabıta ekipleri ve emniyet güçleri nöbet tutmaya başladı.

Yasal izni olmadan, sağlıksız koşullarda satış yapan seyyar satıcılara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yapılırken, yasa gereği işportacılara 91 lira tutarında ceza kesildi. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri meyve ve sebze gibi gıda türü malların 2 gün içinde, dayanıklı tüketime giren; giysi, ayakkabı, çanta, elektronik eşya ve benzeri malların ise 5393 sayılı belediye kanununun 15m Maddesi gereği bir ay içinde sahibi tarafından alınabileceğini kaydetti.

PEKDAŞ: DENETİMLER SÜRECEK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, halk sağlığı açısından uygunsuz ürün satışı yapanlara karşı başlatılan operasyonların devam edeceğini söyledi.

İşgaliye ve işportaya karşı Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacaklarını dile getiren Pekdaş, yaya geçişlerini engelleyen, tüketici kanununa göre suç sayılan işportanın önüne geçeceklerini belirterek, “Yerel yönetimler olarak yurttaşlarımızın sağlığını tehdit eden her türlü uygunsuz ürünün satışına engel olmak ve halk sağlığını korumak zorundayız. Temiz ve düzenli bir kent yaratmak bizim görevimiz. Bu nedenle sağlıksız, kayıt dışı ve görüntü kirliğine neden olan işportaya karşı mücadelemiz sürecek. Bu konuda belediyeye bağlı zabıta ekiplerimiz gerekli her türlü önlemi alıyor. Yapacağımız denetimlerde vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin seyyar satıcılara yönelik düzenlediği operasyonlar Konak ve Karabağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin de desteği ile devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile