Konak'ta Kursiyerler Eserleriyle Göz Doldurdu

Konak'ta Kursiyerler Eserleriyle Göz Doldurdu

Ahşap boyamadan takı tasarımına kadar birçok farklı branşta eğitim gören 130 kursiyerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı.


Konak Belediyesi’ne ait İsmet Paşa Semt Merkezi’nde eğitim gören 130 kadın kursiyerin yıl boyunca ürettiği birbirinden güzel el işi ürünler açılan sergide görücüye çıktı. Ahşap boyamadan takı tasarımına kadar birçok farklı branşta eğitim gören kursiyerlerinin emeğini gözler önüne seren serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk ile birlikte yaptı.

Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren 10 semt merkezindeki kurslardan her yıl binlerce yurttaşın faydalandığını belirten Başkan Pekdaş, verilen eğitimler sayesinde meslek sahibi olan kursiyerlerin yanı sıra kendi işini kuranların da olduğunu dile getirdi. Semt merkezlerinde 80’e yakın branşta kursun verildiğine dikkat çeken Pekdaş, amaçlarının mevcut kursları daha nitelikli ve işlevsel hale getirerek sürdürmek olduğunu söyledi.

Semt merkezlerine özellikle kadın yurttaşların yoğun katılım gösterdiğini belirten Başkan Pekdaş, “Bir yıl boyunca hem bir arada olmanın tadını yaşadınız hem de birlikte üretmenin ve öğrenmenin keyfine vardınız. Bitlikte olmanın tadını yeni dönemde de yaşayacağız. Sorunları ancak bir arada olursak çözebiliriz. Bundan sonra daha çok birlikte olacağımız bir dönem yaşayacağız” diye konuştu.

Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk de,“Biz Konak halkı olarak çok şanslıyız çünkü Konak Belediyesi semt merkezleri, burada yaşayanlara sosyalleşme, bir araya gelip dertlerini paylaşma birlik ve beraberlik içinde olma imkanı tanıyor” dedi.

Pekdaş ve Öztürk daha sonra semt merkezinde açılan sergiyi gezdi. Kadınlarla bol bol sohbet eden Başkan Pekdaş, talep ve sorunları dinledi, tek tek not aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile