Konak'ta Zabıtaya Psikolojik Destek

Konak'ta Zabıtaya Psikolojik Destek

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, zor koşullarda stres altında görev yapan, zaman zaman saldırılara, dayağa maruz kalan zabıta ekiplerinin, bu sorun ve stresten kurtulması, daha verimli çalışmaları için psikologlardan destek aldı

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, zor koşullarda stres altında görev yapan, zaman zaman saldırılara, dayağa maruz kalan zabıta ekiplerinin, bu sorun ve stresten kurtulması, daha verimli çalışmaları için psikologlardan destek aldı. Bu kapsamda Psikolojik Danışma Pedagog ve Kişisel Gelişim Merkezi uzmanları ile birlikte proje hazırladı.
Psikolojik Danışman Ferhan Bıçakçılar ve Şenel Karaman üzerlerine giydikleri zabıta giysileri ile onların karşılaştıkları sorunların çözümü için sahaya indi, çarşıda, pazarda dolaştı, kurallara uymayanlardan tehditler, uyanlardan ise saygı gördü. Fakat acı gerçeklerle karşılaştıklarında, giydikleri zabıta gömleğinin ateşten bir gömlek olduğunu onlar da yaşadı.
Psikolojik danışmanlardan Ferhan Bıçakçılar, zabıtaların çalışma şartlarının insanlarla iç içe olmayı gerektirdiğini belirterek, "Onlar günlük yaşamdaki sorunlarını çözmek için, havlayan köpekten, seyyar satıcı işgaline, çığırtkanlardan, imar ve sağlık problemlerine kadar birçok sorunu çözmek için uğraşıyorlar. Yaşanabilir bir şehir için düzen kurmaya çalışırken, çatışma içinde kalıyorlar. Aralarında yaralanan, bıçaklanan, dayak yiyen, şiddete maruz kalanlar oluyor. Onların bu işte başarılı olmaları için Konak Belediyesi ile "Birlikte Başarıyoruz' isimli eğitim projesi hazırladık" dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, zabıta memurlarının teknik eğitim içinde iletişim, zor insanlarla başa çıkma, kişisel gelişim, çatışma, çözüm, ekip ve takım bilinci, stresle başa çıkma konularında eğitim almaya devam edeceğini belirtti. Tartan, "Zabıtaların neler yaşadığını daha iyi anlayabilmek için, iki uzman psikolog zabıta elbisesi giyip görev alanlarında dolaştırıldı. Bu görev sırasında uzmanlarımız farklı tehditlerle meydan okumalarla karşılaştı. Şunu anladık ki zabıta sürekli tahrik altında çalışıyor. Zor bir görev. Ancak büyük bir özveri ile kent halkının yaşamını kolaylaştırıyorlar. Ancak, kurallara uyan esnaf zabıta ile uyum içinde bu da bizi sevindiriyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile