Konaklılar Denizle Moral Buldu

Konaklılar Denizle Moral Buldu

Konak Belediyesi’nin üç yıldır sürdürdüğü günübirlik deniz gezilerine katılım bu yıl ikiye katlandı.

Geçtiğimiz yıl 10 bin kadın ve çocuğun yararlandığı gezilere yardımseverlerin de katkılarıyla bu yıl 20 bin kişi katıldı.

Her yıl olduğu gibi haziran ayında deniz sezonunun başlamasıyla birlikte imkanları kısıtlı ailelerden kadın ve çocukları Ege sahillerinde ağırlayan Konak Belediyesi sezon boyunca hafta içi her gün en az 300 kişiyi konuk etti. Eylül ayında sezonu noktalayan Konak Belediyesi binlerce kişiye, düzenlediği ücretsiz deniz gezileriyle bir günlük de olsa moral aşıladı.

Urla Altınköy ve Mordoğan sahillerinde kendilerini Ege’nin serin sularına bırakan Konaklı kadınlar, çocuklarıyla birlikte mutlu bir gün yaşamanın keyfini çıkardı. Kimi zaman engelli vatandaşları, kimi zaman huzurevi sakinlerini bu keyifle buluşturan Konak Belediyesi önümüzdeki yıl da deniz gezilerini devam ettirecek. Bu yıl deniz gezilerinde 15 bin kişi hedeflediklerini ve bu hedefin çok üstünde bir sonuca ulaştıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, gezilerde kadınların sadece tatil değil, sosyal terapi fırsatı da yakaladıklarını belirterek, “Mutlu kadın mutlu aile demektir. Ev hanımlarının yükü çok ağır o nedenle bu projede kadınlara ve çocuklara öncelik tanıdık. Hayatında hiç denize girmemiş en az 10 bin kadın ve çocuğu deniz hayaliyle buluşturduk. Bir gün de olsa onlara büyük moral aşıladığımızı düşünüyorum. Yol ve yemekleri tarafımızca karşılanan gezilerde konuklarımız ceplerinden bir lira bile harcamadan güzel bir gün geçiriyorlar” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile