Konesob’da Genel Gıda Hijyen Eğitimi

Konesob’da Genel Gıda Hijyen Eğitimi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) tarafından fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan yerlerdeki ekmek satışı yapan 400’ün üzerinde personele “Genel Gıda Hijyeni” eğitimi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 400’ün üzerinde personele eğitim verildi.

“BU EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

KONESOB Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğimin seminerinin açılış konuşmasını yapan KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu’nun yaptığı bir protokol gereği hijyen ile ilgili bu eğitimi vermeleri gerektiğini ifade etti.

Duvarcı, “Konya Esnaf Odaları olarak ilk biz başladık. Bu eğitimi çok önemsiyoruz. Bu eğitime ben de gittim. Biz bu eğitimi Konya’da almadık. Antalya’ya kadar gittik bu eğitimi gördük” dedi.

Bu eğitimin verilmesi gerektiğine dikkat çeken Duvarcı, personellere eğitimcileri ciddi bir şekilde dinlemelerinin kendilerine yararlı olacağını kaydetti.

Genel Gıda Hijyen Eğitimine gerek Bakanlık nezdinde, gerek Türkiye’de çok önem verildiğinin altını çizen Duvarcı, katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

GENEL HİJYEN EĞİTİMİ KONULARI

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünver ‘Genel hijyen’, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Ramazan Sobayoğlu ise ‘Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Mevzuatı’ konularında personellere eğitim verdi. Genel Hijyen Eğitimi konuları ise şöyle: “Hijyen ve sanitasyonla ilgili tanımlar; Gıdalardaki zehirli maddeler, bulaşma yolları, bozulmalar; Personel, iş yeri ve ekipman hijyeni; Temizlik ve dezenfeksiyon; Fırınlarda hijyen ve sanitasyon; Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları; Gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri; Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı; El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı.” Genel hijyen eğitimi sonrasında yapılan sınavda 70 puanın üzerinde alarak başarı gösteren personele “Hijyen Eğitim Belgesi” verileceği belirtildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile