KONESOB tarafindan, Türkiye ile Avrupa Birligi arasindaki mali isbirligi kapsaminda gelistirilen ve Konya’da ilk kez uygulanan KONESOB VOC-Test Merkezi projesi ve Ahilik Belgelendirme Mesleki Yeterlilik Merkezimizin hizmetleri, Beysehir, Seydisehir, Hüyük, Derebucak, Üzümlü, Derbent meslek odalarinin baskanlari, genel sekreter ve yönetim kurulu üyelerine anlatildi.
Egitimde proje hakkinda detayli bilgiler veren KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, “Avrupa Birligi tarafindan desteklenen KONESOB VOC - Test merkezi projesi kapsaminda, birligimiz bünyesinde ulastirma sektöründe 5 meslek dalinda olmak üzere, mesleki yeterlilik belgesi vermeye yetkili bir belgelendirme merkezi kurduk. KONESOB olarak esnaflarimizin, firmalarimizin ve çalisanlarinin mesleki yeterlilik konusunda yeterli bilgiye sahip olmalari ve merkezimizden alacaklari yeterlilik belgeleriyle islerini devam ettirmelerine büyük önem veriyoruz. Konya merkezdeki Oda Baskanlarimiz, Genel Sekreter ve yönetim kurulu üyesi arkadaslarimizin yani sira ilçelerimizdeki odalarimiza da Ahilik VOC-TEST merkezi projesi hakkinda bilgilendirmeler yapiyoruz. Ayrica yakinda TÜRKAK ve MYK denetimleri sonrasinda belgelendirme yetkisi alacak olan Ahilik Belgelendirme Merkezi ile ilgili MYK süreçlerinde her konuda esnafimizin ihtiyaçlarini giderecek ve ilgili mesleklerde MYK belgesi vermeye baslayacagiz” dedi.
KONESOB'tan Ilçelerdeki Odalara Egitim Semineri
Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (KONESOB) tarafindan Beysehir, Seydisehir, Hüyük, Derebucak, Üzümlü, Derbent meslek odalarina mesleki yeterlilik egitim semineri verildi.



















