Konforlu Ulasim Için Büyüksehir Yollarda

Konforlu Ulasim Için Büyüksehir Yollarda

Bursa Büyüksehir Belediyesi, bir taraftan yeni yollar açarken, diger taraftan da mevcut yollari sagliklastirma çalismalari çerçevesinde asfaltlama sezonuna hizli basladi. Ana arterlerde trafigi aksatmamak için gece çalisan ekipler, günün 24 saati yollara konfor getirmek için yogun bir mesai harciyor.

Bursa’da ulasim sorununa köklü çözümler üretmek amaciyla rayli sistemler, yeni yollar, akilli kavsaklar ve toplu ulasim gibi pek çok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, 17 ilçede de mevcut yollari daha saglikli hale getirmek için asfaltlama sezonuna hizli basladi.

Ilçe ve kent merkezlerindeki ana arterlerde trafigin keesintiye ugramamasi için çalismalar gece boyu sürdürülüyor. Osmangazi Ilçesi’nde pazar günleri semt pazari kurulan Dr. Sadik Ahmet Caddesi’nin asfalti da gece boyu devam eden çalismalarla sil bastan yenileniyor. Toplam 1200 metre uzunlugundaki cadde, 1800 ton asfalt kaplama ile daha konforlu hale getiriliyor.

Yogun çalisma

Kent merkezinde ekiplerin yogun mesai harcadigi noktalardan biri de Yildirim ilçesinde Ankara Yolu’nun güneyinde bir alternatif güzergah olusturulmasi için Baliklidere üzerine yapilan köprü. Montajin tamamlandigi köprünün baglanti yollarinin asfaltlamasi için de ekipler yogun bir sekilde çalisiyor. Bunun yaninda Ulasim Daire Baskanligi’na bagli ekipler, Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Yildirim, Kestel, Iznik, Mustafakemalpasa, Gemlik, Orhaneli, Yenisehir, Büyükorhan, Inegöl ve Yenisehir ilçelerinde de kazi dolgudan asfalt yenilemeye kadar her alanda yogun bir çalisma sergiliyor.

Ulasim ortak sorun

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’nin 17 ilçesinin de önceliklerinin farkli farkli oldugunu ancak ulasim konusunun her ilçenin ortak sorunu oldugunu hatirlatti. Bu nedenle hiçbir ilçede altyapi ve ulasim yatirimlarindan taviz vermediklerini kaydeden Baskan Aktas, “Bu yil yagislarin uzun süre devam etmesi belki sahadaki çalismalari biraz aksatmis gibi görülebilir ama biz plan dahilinde gece gündüz çalisarak asfaltlama programimizi uyguluyoruz. Özellikle merkezlerdeki ana arterlerde vatandaslarima bir rahatsizlik vermemek için çalismalari geceleri yapiyoruz. Sahada gerçekten hummali bir çalisma var. Ben öncelikle sahadaki tüm ekip arkadaslarima ve çalisma süresince gösterdikleri sabir nedeniyle vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile