Kongo Büyükelçisi Tshidimba: Adana İle İşbirliği Yapabiliriz

Kongo Büyükelçisi Tshidimba: Adana İle İşbirliği Yapabiliriz

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, Kongo ile Türkiye arasında kardeşliği geliştirmek istediklerini söyledi.

Büyükelçi Marcel Mulumba Tshidimba ve 2. Katibi Christian Molebe Ikoko, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş 'u ziyaret etti.

Adana 'nın gelişmiş bir şehir olduğunu söyleyen Büyükelçi Marcel Mulumba Tshidimba, Demokratik Kongo Cumhuriyeti 'nin de geniş ve verimli topraklara sahip olduğunu vurguladı. Büyükelçi Tshidimba, “Adana ile tarımın yanı sıra sanayi dalında da işbirliği yapabiliriz. En çok bilinen sanayimiz madendir. Ülkemde altın, elmas ve bakır gibi değerli madenler bolca mevcut. Bu madenlerimizi dost ülkelerle birlikte işleyip ülkemizin gelişmesinde harcayacağız.” dedi.

Türkiye ile Kongo ülkeleri arasında ilişkilerin çok iyileştirileceğini ümit ettiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş da “Türkiye Cumhuriyeti olarak Afrika ülkeleriyle yakından ilgileniyoruz. Biz de özelde Adana olarak bu ülkelerle yakından ilgileniyoruz. Eğitim ve kültürel ilişkiler sayesinde güçlenen ticaret ve eğitim gibi konularda her iki taraf da kazanacak. Kongo 'dan gelecek olan iş adamlarına da gönlümüz, kapımız ardına kadar açık. Her alanda işbirliğine açığız.” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile