Kongolu Eski Milis Güçleri Komutanı Bemba, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde

Komutasındaki milis güçlerin sivil halka yönelik toplu tecavüz ve katliamlarına göz yumduğu gerekçesiyle suçlanan Kongolu eski milis güçleri komutanı Jean-Pierre Bemba bugün çıkarıldığı Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde suçsuz olduğunu ileri sürdü

Komutasındaki milis güçlerin sivil halka yönelik toplu tecavüz ve katliamlarına göz yumduğu gerekçesiyle suçlanan Kongolu eski milis güçleri komutanı Jean-Pierre Bemba bugün çıkarıldığı Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde suçsuz olduğunu ileri sürdü.
Başsavcı Luis Moreno Ocampo, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin kararının binlerce komutanın davranışını etkileyeceği söylerken, avukatıyla birlikte kendisi için ayrılan bölümde sakin bir şekilde oturan Bemba, hakkındaki suçlamaların hepsini reddetti.
Savcılar Bemba'nın Orta Afrika ülkelerinden 2002 ve 2003 yıllarında Kongo'da 2002-2003 yıllarında, komutasındaki milis güçlerin sivil halka yönelik toplu tecavüz ve katliamlarına göz yumduğunu ileri sürüyor.
48 yaşındaki Bemba'nın, 2002 yılında açılan Lahey Savaş Suçları Mahkemesi'nde sorgulanan üçüncü kişi olduğu belirtiliyor. Kongo'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olması beklenen Bemba'nın Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde sorgulanan en üst düzey politikacı olduğu ifade ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile