KONSEM'de Yeni Dönem Kurs Kayitlari Basladi

KONSEM'de Yeni Dönem Kurs Kayitlari Basladi

Konyaalti Belediyesi Konyaalti Sanat Egitim Merkezi’nde (KONSEM) güz dönemi kurslari basladi.

Konyaalti Belediyesi, Konyaalti Sanat Egitim Merkezi’nde (KONSEM) yeni dönem heyecani yasaniyor. Alaninda uzman egitmenler esliginde baslayan kurslarda ögrenciler bir yandan kaliteli vakit geçirirken, öte yandan da meslek sahibi olma firsati yakaliyor. Konyaalti Belediyesi bünyesinde yaklasik 2 bin kursiyerin aktif olarak yer aldigi egitimler 30 brans ve 138 kursta devam ediyor. Ögrencilerin, yabanci dilden resime, manikürden çocuk tiyatrosuna bir çok alanda egitim alma firsati yakaladigi kurslarda Konyaalti’nda yasayan farkli milletlerden yabancilara da Türkçe dersleri veriliyor.

"Mesleki beceri kazaniyorlar"

Kurslarin Konyaalti sakinleri tarafindan yogun ilgi gördügünü ifade eden Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, su an aktif olarak kurslarda egitim alan kursiyer sayisinin iki kati oraninda da basvuru aldiklarini söyledi.

Vatandaslarin bu kurslara katilarak hem kültürel yönlerini, hem de mesleki becerilerini gelistirdiklerini aktaran Baskan Esen, her kurs dönemi öncesi vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda yeni branslar da açtiklarini belirtti.

Esen, Konyaalti’nda yasayan her vatandasi önemsediklerini, bu dogrultuda çalismalarina devam edeceklerini söyledi.



"Yabancilar Türkçe ögreniyor"

Iran vatandasi oldugunu ve Konyaalti’nda yasadigini belirten Gölnaz Mecidi, Türkçe kursunda Türkçe’yi yavas yavas ögrendiklerini söyledi.

Derslere, günlük yasamda kullanilan, ‘merhaba, nasilsin, kaç yasindasin, nerelisin, ne is yapiyorsun’ gibi kaliplardan basladiklarini ifade eden Mecidi, Konyaalti Belediyesi’nin bu hizmetinden çok memnun oldugunu ifade etti.

Kuaförlük kursunda egitim alan Özgül Tekbas ise, egitimlere saç örgülerinden basladiklarini belirtti.

Konyaalti Belediyesi’nin kendilerine sundugu bu firsati degerlendirerek kuaförlük konusunda kendisine bir seyler katmak istedigini ifade eden Tekbas, özellikle ev hanimlarina böyle bir firsat verdikleri için Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen’e tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile