Konsoloslar Saglik Turizminde Trabzon'un Fahri Elçileri Olacak

Konsoloslar Saglik Turizminde Trabzon'un Fahri Elçileri Olacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) tarafindan düzenlenen Saglik Turizmi Vizyon Toplantisinin ikincisinde Trabzon’da görev yapan konsolos ve fahri konsoloslara sehrin saglik tesisleri ve saglik turizmi imkânlari anlatildi.

Trabzon Saglik Turizmi Vizyon Toplantisi Konsoloslar Bulusmasi genis bir katilimla gerçeklestirildi.

Zorlu Otel’de düzenlenen toplantiya Trabzon Vali Yardimcisi Ali Yilmaz, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Erkut Çelebi, Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Usta, KKTC Konsolosu Erek Çagatay, Iran ve Rusya baskonsolosluklarindan ateseler, Trabzon’da bulunan fahri konsoloslar, TÜRSAB Bölge Temsil Kurulu Baskani Volkan Kantarci, THY Trabzon Müdürü Osman Hacimahmutoglu, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Trabzon’daki kamu ve özel hastaneler ile saglik kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Toplantinin açilis konusmasini yapan TTSO Saglik Komisyonu Baskani Mehmet Üçüncüoglu, Trabzon’un son yillarda yaz dönemini turizm bakimindan yogun geçirdigini belirterek, “Saglik turizmi kümelenme projemizle hedefimiz turizm faaliyetlerini 12 aya yaymaktir. Sehrimizde saglik turizminin kapasitesini gelistirmek, güçlendirmek ve marka degerini artirmak amaciyla çalismalar planlamaktayiz. Belirleyecegimiz hedef ülkelere yönelik çalismalar yapmayi, ülkemizin hizmet ihracatinin artmasina katki saglamayi ve isletmelerimizin hizmet kalitesini gelistirmeyi hedefliyoruz. 2 - 6 Mayis 2023 tarihleri arasinda Trabzon’da düzenlenecek 8. Uluslararasi Saglik Bilimleri ve Yönetimi Kongresinde profesyonellerin katilacagi Trabzon Saglik Turizmi Paneli yapmayi planliyoruz” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi (TTSO) Baskani Erkut Çelebi, saglik turizmiyle ilgili ikinci toplantiyi düzenlediklerini belirterek, “Önem verdigimiz saglik turizmi konusunda önümüzdeki günlerde birçok toplanti yapmayi planlamaktayiz. Tüm hedefimiz saglik turizminde hep birlikte Trabzon’u bir adim daha öne tasimaktir. Öncelikle elimizdeki imkânlarin bir röntgenini çekmek adina saglik kuruluslari sunumlarini yapacak. Eksiklerimizi, neler yapabilecegimizi görerek ve kendimizi gelistirerek devam edecegiz. Kamu ve özel hastanelerimiz, saglik kuruluslarimizin potansiyelini öne çikararak saglik turizmini ilimizde ve bölgemizde gelistirip turizmi 12 aya yaymayi hedefliyoruz. Otellerimizin yogun dönem disindaki 9 aylik dolulugunu saglayip, hastanelerimize ekstra kazanç getirip daha iyi hizmet vermelerinin önünü açacagiz. Paket program çalismalari yapacagiz. Bu paketlerde hasta ve yakini için avantajli ulasim ve konaklama seçenekleri bulunacak. Bu paket programlari konsolosluklar ve büyükelçiliklere gönderecegiz ve ülkelerinde bunlarin tanitilmasini saglayacagiz” ifadesini kullandi.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanvekili Atilla Ataman da Trabzon’un saglik turizmi konusunda bugüne kadar hak ettigi mesafeyi alamadigini belirterek, “Trabzon gerek saglik tesisleri gerekse saglik personeli açisindan Türkiye’nin en sansli yerlerinden birisidir. Saglik turizminde de daha fazlasini yapabiliriz. Turizm tesisleri artiyor. Kamu ve özel hastanelerle de saglik turizminde önemli bir yere gelecegimize inaniyorum. Ancak sunu da söylemek istiyorum; Trabzon’un VIP hastane ihtiyaci nettir. Turizmden aldigimiz payi söyle ifade edeyim; yillardir ugrastigimiz findiktan Trabzon yilda 156 milyon dolar elde ediyor. Geçen yil turizmden elde edilen gelir ise 1 milyar 74 milyon dolar. Gelecek yillarda bu rakami 3 - 4 milyar dolara çikarmayi hedeflemeliyiz. Bu rakamin içinde saglik turizminin de payini artirmayi amaçliyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak gerek tesislesme gerekse diger konularda elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz” dedi.

Trabzon Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Usta da tanitim, yabanci dil ve farkindalik olusturamamak nedeniyle bugüne kadar saglik turizmi pastasindan istenilen payi alamadiklarini belirterek, “Saglik turizminde hasta sayimiz 2022 yilinda özel hastanelerde 29 bin 326 kamu hastanelerinde ise 327 olarak gerçeklesti. Turistin sagligi kapsaminda hastanelere basvuran yabanci turist sayisi ise 2022 yilinda toplam 20 bin 118 oldu. Trabzon, turizmde sürekli üzerine koyan bir il. Saglik turizmi konusunda da kamu - özel sektör ayrimi yapmaksizin herkes üzerine düsen görevi yapmalidir. Bu anlamda tüm konsoloslarimizin da destegini bekliyoruz” diye konustu.

Toplantida daha sonra Trabzon’daki saglik turizmi belgeli kamu ve özel hastaneler ile özel saglik kurulusu temsilcileri, kurumlariyla ilgili katilimcilara bilgiler verdi, fiziki sartlar, saglik personeli ve tedavi imkânlarini anlatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile