Konuk Öğrencilerden Başkan Küçükler'e Ziyaret

Konuk Öğrencilerden Başkan Küçükler'e Ziyaret

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen ve Erzurum'da gösteri yapacak olan öğrenciler Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i ziyaret etti.

Olimpiyat Çocukları ile beraber Olimpiyatın Tertip Komitesi yetkililerini kabul eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, olimpiyatların sadece Türkiye'de değil dünyada da ilgi çekmeye başladığına dikkat çekti.
Olimpiyatlara, 120 ülkeden 750 çocuk ve gencin katıldığını hatırlatan Küçükler, "Bu kadar farklı kültürden, bu kadar genci bir araya getiren sebep dünya kardeşliği çok önemli bir olaydır sadece kelimeler ve cümlelerden mi ibarettir, yoksa her dilin olduğu gibi Türkçe'nin de bir ruhu var mıdır? Bu kadar insanı bir araya getiren herhalde bu ruhtur. Çünkü, o ruhun, dilin içerisinde Yunus Emre'nin sevgisini, Ahmet Yesevi'nin hikmetini, hoşgörüsünü görüyorum. Bu gençlerimize katkıları, Türkçe öğrenme istekleri, güzel Türkçe konuşmaları nedeniyle tebriklerimi ve takdirlerimi sunuyorum. Ve farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizi Erzurum da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
Ülkeleri ve renkleri farklı olan fakat aynı dili konuşan öğrenciler, ziyaret esnasında Erzurum'da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler ile çocuklar hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret sonunda ise Ahmet Küçükler, öğrencilere kitap ve kalem hediye etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile