Konuksever Yasli Evi Açiliyor

Konuksever Yasli Evi Açiliyor

Yaslilarin nüfusun yüzde 15,4’ünü olusturdugu Muratpasa Belediyesi’nde yasli evlerinin 5’incisi Konuksever Mahallesi’nde açiyor.

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) rakamlarina göre 521 bin 183 nüfusa sahip Muratpasa’da nüfusun yüzde 15,4’ünü 60 yas ve üzeri olusturuyor. Muratpasa’da kidemli kent sakinleri, 80 bin 239’a ulasan nüfuslariyla Antalya’nin 13 ilçesinden daha kalabalik bir grubu olusturuyor.

Muratpasa Belediyesi’nin 60 yas ve üstü kidemli kent sakinlerine yönelik çalismalari, 2014’te basladi.

1 Ekim 2014 Dünya Yaslilar Günü’nde Falez 2 Park’ta, ilk yasli evi açildi. Bunu sirasiyla Fener, Soguksu, Kizilsaray mahallelerindeki yasli evleri izledi. Belediye Baskani Ümit Uysal, yasli evleri projesinin özel bir çalisma oldugunu söyledi.

“Yasli evlerimiz kendimize has sorunlarimizdan ortaya çikmis kendimize has bir çözümdür” diyen Baskan Uysal, buralarda 60 yasini doldurmus kent sakinlerinin bir araya gelip sosyallestigini ifade etti.

Yasli evlerinin ayni zamanda önleyici Alzheimer hizmeti maiyetinde oldugunun altini çizen Baskan Uysal, belediyenin çalismalarini incelemek için dünyanin farkli ülkelerinden Muratpasa’ya gelen heyetlerin de dikkatini çektigini dile getirdi. Baskan Uysal, üyelik sistemiyle hizmet veren, sosyal hizmet uzmanlari ve gerontologlarin görev aldigi yasli evlerinin 5’incisini simdi Konuksever Mahallesi’nde açacaklarini söyledi.

Konuksever Yasli Evinin, 29 Temmuz Cuma açilacagi bilgisi paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile