Konutta KDV İndirimi Var Mı? Konutta İkili KDV Sistemi Nasıl İşleyecek?

Konutta KDV İndirimi Var Mı? Konutta İkili KDV Sistemi Nasıl İşleyecek?

Konutta ikili KDV sistemi ev almak isteyenler tarafından merak konusu oldu. Market fiyatlarında yapılan KDV indirimi sonrası konutta KDV indirimi var mı sorusu aratıldı. Peki, Konutta KDV indirimi var mı? Konutta KDV indirimi nasıl işleyecek? Konutta ikili KDV sistemi nedir? İşte merak edilenler...

Konutta KDV indirimi market fiyatları marketlerdeki temel gıda ürünlerine yapılan indirimin ardından merak edilen konular arasında yer aldı. Ev almak isteyen vatandaşlar konutta KDV indirimi var mı ve konutta ikili KDV sistemi nasıl işleyecek sorularına cevap arıyor. Hem tüketici için hem de emlak sektörü için oldukça faydalı olan bu sistem için çalışmalar başladı. Konutta ikili KDV sistemi nasıl işleyecek ve konutta KDV indirimi var mı sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını takip edebilirsiniz.

Konutta İkili KDV Sistemi Nasıl İşleyecek?


Konutta ikili KDV sistemi birçok kişi tarafından aratılan konular arasında yerini aldı. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında konutta ikili KDV sistemi nedir ve konutta KDV sistemi nasıl işleyecek soruları yer alıyor. Şu anda konutlar için uygulanan KDV sisteminde 150 metrekareyi aşmayan konutlarda yüzde 1-8 KDV uygulanacak. 150 metrekareden daha fazla olanlarda ise yüzde 18 KDV oranı alınıyor. Yeni sistem modeline göre yine aynı şekilde 150 metrekareye kadar olan konutlar yüzde 1-8 oranından değerlendirilecek. 150'yi aştıktan sonra ise her 5 metrekarede yüzde 18 KDV oranı alınacak. 1 milyon TL değerinde bir eve sahip olduğunuzu ele alırsak evinizin 150 metrekare olması halinde ödeyeceğiniz KDV 80 bin lira etmektedir. Fakat eviniz 155 metrekare ise verilecek miktar 180 bin TL'ye yükseliyor. Yeni sistemde bu durum değişiklik gösterecek. Metrekare fiyatı yüzde 18'lik KDV üzerinden değerlendirilecek. Böylece 5 metrekarenin değeri metrekare fiyatı 6 bin 451 lira çarpılacak. Bu durum sonucunda 155 metrekare olan bir konutun vergisi 83 bin 217 lira olarak belirlenecek.


Konutta KDV İndirimi Var Mı? Konutta İkili KDV Sistemi Nasıl İşleyecek?

Tapu Harcı Düşecek Mi?


Konutlar için ikili KDV sistemi çalışmaları devam ederken vatandaşlar tapu harcı düşecek mi sorularına cevap aramaya başladı. Konut almak isteyenler konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Özellikle sosyal medyada tapu harcının düşeceğinin iddia edilmesiyle konu kapsamındaki detaylar merak edildi. Şu andaki tapu harcı evin fiyatının binde 20'si olarak hesaplanmaktadır. Tapu harcını 1 milyon liralık bir eve göre hesaplarsak satıcı ve alıcı tarafından ayrı ayrı 20 bin lira verilmesi gerekir.


Konutta KDV İndirimi Var Mı? Konutta İkili KDV Sistemi Nasıl İşleyecek?

Konutta KDV İndirimi Ne Zaman Yapılacak?


Konutta KDV indirimi market fiyatlarına gelen KDV indiriminin adından odlukça merak edildi. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında konutta KDV indirimi ne zaman yapılacak sorusu yer alıyor. Market fiyatlarındaki pahalılıktan vatandaşların şikayet etmesiyle enflasyonla mücadele kapsamında KDV indirimi kararı alınmıştı. Kararın 14 Şubat tarihinde uygulamaya konmasının ardından bu KDV indiriminin başka hangi sektörlerde gerçekleşeceği merak edildi. Emlak sektöründe de KDV indirimi için çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Yakın zamanda konut için ikili KDV sistemine geçiş yapılacak.

Konutta KDV indirimi var mı
ve konutta ikili KDV sistemi nedir sorularına cevapları sizler için derledik. Konuyla ilgili güncel gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi takip edebilirsiniz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile