Konutta Yeni Rota 'Projeden Alim'

Konutta Yeni Rota 'Projeden Alim'

Uygun ve esnek ödeme imkani sunulan projelere gösterilen ilgi ise her geçen gün artiyor. Enflasyon karsisinda parasinin degerini korumak ve gayrimenkul alimi yaparak ev sahibi olmak isteyenlerin öncelikli tercihi olan projeden ev sahibi olma talebi insaat sektörü içinde oldukça umut verici bir gelisme olarak görülüyor.

Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Baskani Özkan Aydemir, “Gayrimenkul sektörünün en önemli ve en güçlü kalemi ’konut’ üretimi ve satisidir. Insaat sektörünün istikrari ve ekonomiye sagladigi katma deger bakimindan konut arz ve talebinin karsilikli olarak artisa geçmesi bu yüzden büyük önem tasiyor. Ülkemizin en sansli oldugu konulardan bir tanesi de vatandaslarimizin gayrimenkul sektörüne olan güvenlerinin hiçbir zaman kaybolmamasidir. Son geldigimiz nokta da görüyoruz ki sartlar ne olursa olsun vatandaslarimiz konut alimi için büyük bir mücadele veriyor. Konut fiyatlarinda yasanan artislar sektördeki konut satisini ciddi olarak etkilemis olsa da sektörel olarak alinan önlemler ve satisa yönelik saglanan kolayliklar konut alicilarinin taleplerini satisa dönüstürüyor. Yeni bir ivme kazanan ve vatandaslarin ilgisinin her geçen gün arttigi projeden ev alma dönemi tekrar canlanmaya basladi” dedi.

Proje asamasinda konut alanlarin insaatin bitiminde hem daha uygun fiyata ev sahibi oldugunu hem de yatirim bakimindan en az yüzde kirk oraninda bir gelir elde edebilecegini belirten Gayrimenkul Uzmani Özkan Aydemir, 2022 yilinda yapilacak yatirimlarin ve alimlarin 2023 yilinda büyük gelirler saglayabilecegini belirtti.

Aydemir, “Ekonomide yasanan inisli çikisli dönemler ayni zamanda yatirimcilar için ciddi bir alim firsati da olusturabiliyor. Gayrimenkul sektörü olarak baktigimizda fiyatlardaki degiskenlik aslinda yatirimcilar içinde önemli bir alim ve yatirim firsatidir. Konut fiyatlarindaki artisi göz önüne aldigimizda önümüzdeki yil basindan itibaren konut fiyatlarinda yeni artislar kaçinilmaz gözüküyor. Bu durumda bu yil içerisinde alimi yapilan gayrimenkul ürünlerinin getirileri de ayni oranda yüksek olacaktir. Özellikle projeden konut alimi yapmak hem vatandaslar için hem de yatirimcilar için iyi bir firsattir. Projelerden alanlar da yüzde 40’a yakin kar edebilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile