Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisan Gençlik Meclisi'nden Mezuniyet Ve Sed Kusanma Töreni

Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisan Gençlik Meclisi'nden Mezuniyet Ve Sed Kusanma Töreni

Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisan Gençlik Meclisi tarafindan Konya’daki 6 mesleki egitim merkezinden mezun olan ögrenciler için Mezuniyet ve Sed Kusanma Töreni gerçeklestirildi.

Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisan Gençlik Meclisi tarafindan mesleki egitim merkezlerinden mezun olan ögrenciler için Mezuniyet ve Sed Kusanma Töreni gerçeklestirildi.

Mevlana Kültür Merkezi’ndeki törende konusan Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Ahilik geleneginin yüzlerce yildir Anadolu’nun kadim ruhunu, güzel ahlakini, iktisadi anlayisini ve sosyal yasantisini sürdüren en özel degerlerden oldugunu söyledi.

Baskan Vekili Mustafa Uzbas, “Bu köklü gelenek yüce dinimiz Islam’in degerleriyle yükselmis ve medeniyetimizin güzel ahlakiyla bütünleserek asirlik Türk sanat ve ticaretine yön vermistir. Bu kadim gelenegi yasatmak için mesleki egitim merkezimizden basariyla mezun olan gençlerimizin sed kusanma töreninde bir aradayiz. Gençlerimizin, ecdadimizin derin birikimlerini ve kadim mirasini sirtlanarak ülkemizi çok daha güzel yarinlara tasiyacagina inancimiz tamdir. Basta Ahi Evran olmak üzere asirlardir bu topraklara deger katan tüm ahilerimizi saygi ve hürmetle yad ediyorum. Ahilik siarindan ayrilmadan alin terini öz sermayesi haline getiren tüm esnaflarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Sed kusanan gençlerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Konya Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mustafa Yilmaz da, “Bir ülkenin kalkinmasi, gelismesi, büyümesi, refahi, ferahi ancak üretim ve istihdamla mümkündür. Bu üretim ile istihdamin bas aktörleri de gençlerimiz, çiraklarimiz, kalfalarimiz ve ustalarimizdir. Selçuklu’nun, Ahiligin baskenti Konya’da Çalisan Gençlik Meclisi olmasi Konya’ya yakisirdi. Egitimin her kademesinde bize elinden gelen her türlü destegi veren Konya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay’a tesekkür ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar Odamiza ve Çalisan Gençlik Meclisi’mize de tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Törende konusan Konya Esnaf ve Sanatkarlari Odalari Birligi Baskani Muharrem Karabacak, özü kardeslik olan bir teskilatin mensuplari olduklarini vurgulayarak, “Ahiligin merkezi Konya’dir. Ahi Evran Konya’da, Alaaddin Keykubat’in talimati üzerine 13. yüzyilda bu teskilati kuruyor. Merkezi Konya olan teskilatin mensuplari olarak üzerimize çok büyük vazifeler düsüyor. Bu konuda Konya Büyüksehir Belediyemiz bizlere büyük destek veriyor. Böyle bir yapilanmayi Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsiniz. Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve Çalisan Gençlik Meclisi Baskanimiza tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisan Gençlik Meclisi Baskani Veli Vural, 4 binden fazla aktif üyesi olan bir yapi olduklarini belirterek, her hafta farkli etkinlikle çalisan gençleri her manada dinamik tutmaya çalistiklarini söyledi.

Ahilik degerinden bir sey kaybetmeyen, birlik ve beraberlik içinde dünyada esi benzeri bulunmayan, Türk kültürüne özgü önemli bir hazine oldugunu kaydeden Vural, “Bizler de bu kültürün devam etmesi, çalisan gençlerimizin ahlakli, erdemli, bilgili, isinin ehli ahiler olmasi için var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Bizlere destek veren herkese tesekkür ediyoruz. Dereceyle mezun olan ögrencilerimize ve ailelerini tebrik ediyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Ahilik ve sed kusanmayi anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Ardindan 6 mesleki egitim merkezinin mezuniyet töreni ve basariyla mezun olan ögrencilerin sed kusanma töreni yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile