Konya Büyüksehir Belediyesi Gübre Olarak Kullanilan Aritma Çamuruyla Çiftçiye Destek Oluyor

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, gübre olarak kullanilan aritma çamuruyla çiftçiye destek olduklarini bildirdi.

Konya Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Konya Merkez Atik Su Aritma Tesisleri'nde aritilmis ve stabil hale getirilmis çamurdan, hem enerji elde edildigi hem de yüksek verimli organik gübre özelligi sayesinde çiftçilere katki saglandigi kaydedildi.

Açilmada ayrica, Türkiye'de ilk defa Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü'nce Konya Merkez Atik Su Aritma Tesisinde olusan stabilize aritma çamurlarinin talep eden kullanicilara ücretsiz verilmesinin saglandigi bilgisine de yer verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, aritma çamurlarinin halen toprak islahi ve tarimsal amaçli kullanildigini belirterek, Konya Merkez Atik Su Aritma Tesisleri’nde yillik ortalama 35 bin ton aritma çamuru üretildigini belirtti.

Gerekli resmi onay süreçleri sonucunda alinabilen aritma çamurlarinin organik degerlerinin yüksek olduguna dikkat çeken Baskan Altay, sunlari kaydetti:

"Özellikle misir, bugday, arpa ve yonca gibi ürünlerde organik gübre kullanimi ile verim daha da artiyor. Aritma çamurunun bertaraf için yüksek maliyetli teknolojiler kullanilmaktayken, organik gübre degeri olan aritma çamurunun, ekonomiye bir deger olarak kazandirilmasi ve atik olarak degil; hammadde olarak degerlendirilebilecegi belediyemizin uygulamalari ile somut hale gelmistir. Gübre olarak kullanilan aritma çamuruyla çiftçimize destek oluyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile