Konya Büyüksehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi'ne Yükseldi

Konya Büyüksehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi'ne Yükseldi

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Konya Büyüksehir Belediyespor, mutlu sona ulasarak Türkiye Basketbol Ligi’ne yükseldi.

Play-off yari finalinde Nazilli Belediyespor ile karsilasan Konya Büyüksehir Belediyespor, rakibiyle çiktigi ilk karsilasmayi 76-59 kazanmis, ikinci maçinda rakibine 68-62’lik skorla maglup olmustu. Serinin son maçinda ise taraflar Konya’da karsilasti. Konya Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan ve büyük heyecana sahne olan serinin üçüncü ve son maçi nefesleri kesti. Tribünlerin tamaminin doldugu salonda uzatmaya giden mücadelede taraftar destegini de arkasina alan sari-siyahlilar, maçi 69-63, seriyi de 2-1 kazanarak finale çikmaya ve Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmeye hak kazandi.

Baskan Altay, takimi tebrik etti

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, basketbolda bir üst lige yükselme basarisi gösteren basketbol takimini ve teknik ekibi tebrik ederek, “Konya’mizin spor sehri kimligine yakisir bir zafer oldu. Tüm sporcularimiza, teknik ekibimize, yönetici arkadaslarimiza tesekkür ediyor, Türkiye Basketbol Ligi’nde takimimiza basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

2024-2025 sezonunda Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan Konya Büyüksehir Belediyespor, Türkiye Basketbol 2. Ligi 2023-2024 sezonunda play-off finalinde Ayosspor ile sampiyonluk maçina çikacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile