Konya Büyüksehir 'BOOM' Sistemi Ile Türkiye'ye Örnek Oluyor

Konya Büyüksehir 'BOOM' Sistemi Ile Türkiye'ye Örnek Oluyor

Konya Büyüksehir Belediyesi, sehir yasaminin güvenli ve sorunsuz sürdürülebilmesi amaciyla Bakim Onarim Otomasyon Merkezi (BOOM) ile birçok hizmete uzaktan müdahale ediyor.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, hayata geçirdikleri akilli sehir uygulamalariyla Konya’nin ulusal ve uluslararasi alanda rol model olmayi basaran örnek bir sehir olmasindan mutluluk duyduklarini söyledi.



Tüm sistemler canli takip ediliyor

Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Bakim Onarim Otomasyon Merkezi’nin de Türkiye’ye örnek çalismalardan biri oldugunu kaydeden Baskan Altay, “Belediyemiz bünyesindeki yaya üst geçitlerinde bulunan asansörler ve yürüyen merdivenler, hareketli duba ve bariyerler, hizmet binalarimizdaki isitma sistemleri, araç alt geçitlerindeki drenaj sistemleri ve bunlarin kesintisiz çalismasini saglayan jeneratör ve UPS’leri uçtan uca bütünsel ve anlik olarak takip ediyoruz. BOOM Merkezi’nde görevli personelimiz tarafindan canli olarak yönetilen bu yenilikçi sistem sayesinde, hemsehrilerimizin güvenligi ve konforu için kritik olan bu altyapi unsurlarinin performansini sürekli olarak izliyoruz. Herhangi bir sorun veya ariza ortaya çiktiginda ekiplerimiz hizli bir sekilde müdahalede bulunuyor” diye konustu.



“Maliyetlerde yüzde 80 tasarruf, hizmet kalitesinde yüzde 90 artis oldu”

Tek bir ekrandan kontrol edilebilen sistemin kurulumu sonrasinda; maliyetlerde yüzde 80 tasarruf, sunulan hizmet kalitesinde yüzde 90 artis, insan kaynakli gözlem hatalarinda ise yüzde 94 azalis saglandigini vurgulayan Baskan Altay, “Umuyorum ki bu uygulamamiz da baska sehirlere örnek olacaktir. Amacimiz sehrimizi daha yasanabilir ve güvenli bir sehir haline getirerek tüm vatandaslarimizin yasam standardini artirmak. Bu hedef dogrultusunda çalismaya, gayret etmeye bundan sonra da devam edecegiz insallah” ifadelerini kullandi.

BOOM Sistemi vatandasa güven veriyor

Bütünsel olarak Türkiye’de ilk olan BOOM Sistemi ile söz konusu altyapi unsurlarinda herhangi bir ariza olusmasi durumunda sorun hemen teknik ekibe ulasiyor ve aninda tamir edilebiliyor. Örnegin; BOOM Merkezi’nde görevli personeller tarafindan 65 adet yürüyen merdivenden birinin durmasi veya ariza vermesi halinde uzaktan erisimle çalistirma ve durdurma islemleri merkezden canli olarak saglaniyor. Ayrica 17 alt geçit ve 26 üst geçitte bulunan toplam 86 asansörün sistem üzerinden ariza ve alarm vermesi durumunda görüntülü kontroller saglanarak ekipler yönlendiriliyor. Asansörde meydana gelen arizada, vatandaslarin olasi mahsur kalmasi, herhangi bir hastalik hali ve meydana gelen olumsuz bir olayda uzaktan sesli erisim sistemi ile vatandasin kendini güvende hissetmesi ve panik durumlarinin önüne geçilmesi saglaniyor.

Alt geçitlerdeki su baskinlarinin önüne geçiliyor

Araç alt geçitlerinde bulunan pompa istasyonlarinin uzaktan erisimle kontrol edildigi BOOM’da olumsuz hava sartlarinda meydana gelebilecek su baskinlarinda uzaktan erisim sistemi ile su seviyeleri takip edilerek pompa müdahaleleri yapilip arizalari anlik olarak tespit ediliyor. Yine yaya yürüyüs yollarindaki araç giris-çikis kontrollerinin saglanmasi için 26 ayri noktada kurulan duba ve bariyer sistemlerinin uzaktan erisimle kontrolleri saglaniyor. Ayrica hizmet binalarinda bulunan sicak su ve merkezi isitma sistemlerine de uzaktan erisim sistemi üzerinden derece kontrolü, pompa kontrolü yapilip olasi ariza durumlarinda müdahale ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile