Konya'da 1,5 Tonluk Boga 'Minik' Alicisini Bekliyor

Konya'da, Kurban Bayrami dolayisiyla 35 bin liradan satisa çikarilan 1,5 ton agirligindaki boga, alicisini bekliyor.

Bayramin yaklasmasi dolayisiyla kurban pazarlarinda hareketlilik devam ederken besiciler büyük emekle yetistirdikleri kurbanliklari görücüye çikariyor.

Meram ilçesi Alakova Mahallesi'nde büyükbas hayvan yetistiriciligi yapan Yusuf Özcan, çiftliginde yetistirdigi ve "Minik" ismini verdigi simental cinsi 1 ton 500 kilogram agirligindaki bogayi, 35 bin liradan satisa sundu.

Baba meslegini kardesiyle sürdüren Yusuf Özcan, Minik'in büyüklügünü görenlerin saskinlik yasadigini söyledi.

Özcan, isletmenin maskotu haline gelen Minik'in 3 yasinda oldugunu belirterek, "Minik su anda 36 aylik. Kendi çiftligimizde dogmus ve büyümüs bir hayvan. Biz bunu boga olarak tohumlamada kullaniyorduk. Artik çikarmayi düsündügümüz için kurbanlik olmasina karar verdik." diye konustu.

- "Günlük 50 kilo yem tüketiyor"

Minik'in günlük 50 kilo yem tükettigini aktaran Özcan, 35 bin lira bedel biçtikleri bogayi süt yemi, misir silaji, yesil arpa, yonca ve sap ile beslediklerini dile getirdi.

Hayvanin bakimina ve beslenmesine ayri bir önem verdiklerini anlatan Özcan söyle konustu:

"Bu hayvanin 1,5 tona ulasmasi serbest dolasmasi ve beslenmesiyle alakali bir durum. Hiç zincir görmedi. Serbest dolastigi için ayaklari da vücuduyla beraber güçlendi. Tohumlamada kullandigimiz için enerjisinin fazlasini da attigi için ayaklarina asiri yük binmedi. Bu kiloyu tasimasi normal bir sey degil. Bir de beslenmesi farkli. Agirlikli süt yemiyle besleniyor. Bu da hayvanin gelisimini daha iyi etkiliyor. Arpa agirlikli beslenseydi ayaklari bu yükü tasimazdi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile