Konya'da 2 Bin Metre Sahipsiz Ag Ve Elektrosok Malzemeleri Ele Geçirildi

Konya'da 2 Bin Metre Sahipsiz Ag Ve Elektrosok Malzemeleri Ele Geçirildi

Konya’nin Beysehir ilçesinde kaçak balik avi yapilmasinin önüne geçilmesine yönelik denetimlerde 2 bin metre sahipsiz misina agi ile elektrosok malzemeleri ele geçirildi. Elektrosokla avlandigi tespit edilen 1 kisiye ise 66 bin 254 liralik idari para cezasi uygulandi.

Beysehir Gölü’nde 15 Mart’ta baslayan ve 3 ay sürecek olan su ürünleri av yasagi devam ederken, Beysehir’de Konya Il Tarim ve Orman Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürlügünün koordinesinde ilçe müdürlüklerinde görevli personelin katilimiyla denetimler gerçeklestirildi.

Koruma ve kontrol ekipleri tarafindan Beysehir bölgesindeki tüm avlak sahalari, 11 adet karaya çikis noktasi, 13 balik restorani, 2 su ürünleri isleme fabrikasi ve 7 perakende satis noktasi denetlendi. Yapilan kontrol ve denetimlerde göl sularina kaçak avlanmak amaciyla serildigi tespit edilen yaklasik 2 bin metre sahipsiz misina agi ile elektrosokla avlanmada kullanilan malzemeler ele geçirildi. Kaçak avlanmada kullanilan aglar toplanirken, ag gözlerine takili oldugu belirlenen canli baliklarin tekrar göle birakildi. Elektrosokla avcilik yaptigi tespit edilen 1 kisiye 66 bin 254 liralik idari para cezasi uygulandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile