Konya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Inovasyon Ajansi (SIA) yürütücülügünde düzenlenen 3. Yayincilik Yaz Okulu’nun açilis programinda ilk olarak SIA Direktörü Ali Güney konusmasini gerçeklestirdikten sonra Yayincilik Yaz Okulu mezunlarindan Emre Emrullah Bogazliyan, Elif Tokkal ve Ali Gezginci deneyimlerini paylasti.
"Kültür endüstrileri dedigimiz alan sadece 3 büyük sehrimizden ibaret olmamalidir"
3. Yayincilik Yaz Okulu’nun açilis programinda konusan Kültür ve Turizm Bakanligi Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürü Taner Beyoglu, Yayincilik Yaz Okulu’nun gelecek yillarda da devam etmesi temennisinde bulunarak, “Konya Büyüksehir Belediyemizin son dönemde attigi önemli adimlar yine Necmettin Erbakan Üniversitemizin kültürün farkli alanlarinda gelisimle ilgili olarak ortaya koydugu inisiyatif ve bunun sonucunda ortaya çikan Sosyal Inovasyon Ajansi ve onun bir sehirde olusturdugu büyük sinerji bizi dogrusu Konya’ya yöneltti. Biz suna gönülden inaniyoruz; bir ülkenin topyekun kalkinmasinda kültürel kalkinma birincil derecede önceliklidir ve bu kültürel kalkinmanin gerçeklesmesinde bu ülkenin dört bir yanindaki her bir gencin, bireyin bir katkisi olmalidir. Kültür endüstrileri dedigimiz alan sadece 3 büyük sehrimizden ibaret olmamalidir. Anadolu’nun geri kalani da bu anlamda inisiyatif almali ve katki sunmalidir ki Anadolu’nun her bir evladinin kültürel kalkinmanin gerçeklesmesi noktasinda bilgi, birikim ve yetenek sahibi olduguna gönülden inaniyoruz. Bunu da bu okul sayesinde beraber tescil etmis olduk” dedi.
"Konya’yi tasra olmaktan çikardik, merkez haline getirdik"
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, SIA ile birlikte çok önemli konularin farkina varildigini ifade ederek, “Konya’yi tasra olmaktan çikardik, merkez haline getirdik. Bu büyük basariyi kendi basimiza yapamazdik. Konya Büyüksehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve üniversite. Bu konuda, Büyüksehir Belediyemize, Kültür ve Turizm Bakanligimiza, katki saglayan herkese çok tesekkür ediyorum. Yayincilik Yaz Okulu da insallah onlarca, yirmilerce, çeyrek, yüzyila ulassin ve marka degeri haline gelsin. Katilimcilarin çok faydali bir yaz okulu geçirmelerini temenni ediyorum” seklinde konustu.
Gençlerin yayincilik sektörüne dair bilgi ve becerilerinin artirilmasi hedefleniyor
Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas ise, Konya Büyüksehir Belediyesi olarak gençleri yarinlara hazirlamaya ve tüm imkanlarla onlari desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Gençlerimizin yayincilik sektörüne dair bilgi ve becerilerini artirmayi amaçlayan programimiz, “Nitelikli Bilimsel Yayincilik” temasi altinda 30 genç katilimcimiza uluslararasi standartlarda egitim sunacak. Bu egitimler sayesinde gençlerimiz, yayincilik sektörünün temel kavrami ve süreçleri konusunda derinlemesine bilgi sahibi olacak ve sektördeki güncel gelismeleri de yakindan takip edebilecek. Yayincilik Yaz Okulu programina katki sunan Kültür ve Turizm Bakanligimiza, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve Sosyal Inovasyon Ajansimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.
Konya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Inovasyon Ajansi’nda 1 Eylül’e kadar devam edecek Yayincilik Yaz Okulu’na Konya ve çevresi basta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanindan mesleki hayatlarina yayincilik sektöründe devam etmek isteyen gençler katiliyor. Yayincilik Yaz Okulu ile yayincilik sektörüne profesyonellerin yetistirilmesi ve gençlerin kariyer planlamalarinin bir parçasi haline getirilerek becerilerinin gelistirilmesi hedefleniyor.
Konya'da 3. 'Yayincilik Yaz Okulu' Basladi
Kültür ve Turizm Bakanligi, Konya Büyüksehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) is birligiyle Konya’da üçüncüsü düzenlenen “Yayincilik Yaz Okulu” basladi.