Konya'da 32 Derslikli Okulun Temeli Atildi

Konya'da 32 Derslikli Okulun Temeli Atildi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi, Yazir Mahallesinin önemli bir ihtiyacini karsilayacak olan 32 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atildi. Okulun 2022 yili içerisinde tamamlanarak açilmasi bekleniyor.

Selçuklu Degerler Egitimi Programi (SEDEP), Sille Tabiat Okulu gibi Türkiye’de örnek projelerle egitim yatirimlarini sürdüren Selçuklu Belediyesi, Yazir Mahallesi’nin önemli bir ihtiyaci olan 32 derslikli okulun yapimi için temel atma töreni düzenledi.

Büyüksehir caddesi üzerinde yapilan okul, tamamlandiktan sonra Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne devredilecek. Bodrum, zemin ve iki kattan olusan okulun içinde 30 ögrenci kapasiteli 32 derslik, kütüphane, atölyeler, çok amaçli salon ve spor salonu yer alacak. 7 bin 558 metrekare alanda insa edilen okulda ayrica peyzaj ve otopark düzenlemesi de yapilacak. 17 milyon 700 bin TL’ye mal olacak okulun 2022 yili içerisinde tamamlanmasi bekleniyor.

“Egitime yapilan yatirimlar ülkemizin geleceginin insasi olarak görüyoruz”

Programin açilis konusmasini yapan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak egitime yapilan yatirimlari ülkemizin geleceginin insasi olarak görüyor, bu nedenle egitim yatirimlarina büyük önem veriyoruz. Türkiye’de bir marka haline gelen ve Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi ile birlikte yürüttügümüz Selçuklu Degerler Egitimi Programimiz ile gelecege adim attik. Çocuklarimizin bilgi, beceri ve yeteneklerinin gelistirilmesine imkân saglarken, daha modern, daha konforlu ortamlarda egitimlerini sürdürebilmeleri için fiziki altyapinin gelistirilmesine önemli katkilar sunduk. “Konya Okuyor” diyerek çiktigimiz aydinlik yolda, Selçuklu’yu Türkiye’nin en çok kütüphanesi olan ilçe haline getirdik. 81’i okul kütüphanesi, 8’i halk kütüphanesi ve biri Çocuk Kütüphanesi olmak üzere toplam 90 kütüphaneyi ilçemize kazandirdik. 545 bin kitap ve 135 bin üye sayisi ile kütüphanelerimizi okuyucu ile bulusturup anlamli hale getirdik. Milli Egitim Bakanligimizin çizdigi 2023 vizyonu dogrultusunda ilçemizde; Sille Tabiat Okulu, Ahmet Kelesoglu Sanat ve Tasarim Atölyesi, Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi ve Trafik Egitim Parki gibi okul disi ögrenme ortamlarini hayata geçirdik. Egitimde; ögrencilerimizin akademik basari kadar, insani degerlerin yasatilmasini önemli gören bir bilinçle sosyal, sanatsal, kültürel degerler ve sorumluluk duygusu ile “tasarlamanin, yapmanin, üretmenin” hazzina varmalarina katki sagladik. Pandemi sürecinde, Yazir ve Fatih Mahallelerimizde olusturulan, gelismis teknolojik ve bilgi islem altyapisina sahip Uzaktan Egitim Merkezlerimiz ile ögrencimizin nezih ve hijyenik ortamlarda canli ders destegi alabilmelerine, grup ve bireysel ders çalismalarina ve bilgiye ulasmalarina imkan sagladik” dedi.



“Güzel yarinlarin mimari çocuklarimiza ne yapsak az”

Yeni nesil Selçuklu Sehir Kütüphanesi, Selçuklu Sosyal Gelisim ve Sanat Merkezi ile birlikte Okul Disi Ögrenme Ortamlarini da yakin gelecekte hizmete sunacaklarini belirten Baskan Pekyatirmaci, “Bugün burada temelini atacagimiz 32 derslikli okulumuz hakkinda da bilgi vermek istiyorum. Toplam maliyeti 17 milyon 700 bin TL olan okulumuz, 7 bin 558 metrekare alana sahip olacak. Bodrum ve zemin dahil 4 kati bulunan okulumuzda, 30 ögrenci kapasiteli 32 derslik yer alacaktir. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbiriyle uyumunu hedefleyen ögretim sistemi dogrultusunda kütüphane, drama atölyesi, ahsap atölyesi, fen atölyesi, resim atölyesi, özel ögrenci atölyesi, dil atölyesi, robotik kodlama atölyesi, düsünme becerileri atölyesi, müzik atölyesi, çok amaçli salon, spor salonu fonksiyonlari ile tam donanimli bir okulu egitime kazandirmis olacagiz. Okulumuzu insallah 2022 yili içerisinde tamamlamayi planliyoruz. Yazir Mahallemize kazandiracagimiz bu güzel egitim yuvasi ile Selçuklu Belediyesi bugüne kadar yaklasik 200 milyon TL’lik yatirim ile egitim camiasina destek olmustur. Güzel yarinlarin mimari olacak en kiymetli varliklarimiz evlatlarimiza ne yapsak az” seklinde konustu.



“Bu hizmet Türkiye’ye örnek olacak”

Selçuklu Belediyesi’nin egitim konusunda çok önemli islere imza attiginin altini çizen Konya Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “Egitime vermis oldugu desteklerden dolayi baskanimiza ve ekibine ben gönülden sükranlarimi sunuyorum. Son dönemlerde konustugumuz en önemli konu, ögrenmede imkan eksiklerinin, farkliliklarinin en az hale getirilmesi, farkin ortadan kaldirilmasi Konya baktigimizda da bu konuda bir destan yaziyor su an fiziki imkanlar ögrenme imkanlarini ortadan kaldirici en temel faktör. Belediyelerimize bakiyoruz fiziki bina yapimi ve diger egitimle ilgili net konular varsa hiç ikinci bir cümleyi konusmadan ifade etmeden hatta bizimle bile istisare etmeden egitim için yapilmasi gereken neyse sonuna kadar yapiyorlar. 32 derslikte sadece 4 duvar arasinda egitim yapilacak bir egitim yuvasi degil, spor salonuyla, kütüphanesi ile, sosyal etkinlik alanlariyla komple bir okulu bize teslim etmis oluyorlar. Gerçekten bu anlayis bu bakis açisi bu yaklasim Konyamiz Türkiye’ye bir model haline gelmis oldu. Ben böyle bir binayi bütün müstemilatiyla bize kazandiracaklari için ve bütün okullarimiza her alanda hizmetlerinden dolayi basta büyüksehir belediye baskanimiz olmak üzere Selçuklu Belediye baskanimiza tesekkür ediyor bu hizmetin sehrimize ülkemize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



“Belediyemizle egitim alaninda da isbirligi halindeyiz”

Konusmasinda Selçuklu Belediyesinin egitime sagladigi katkilarindan bahseden Selçuklu Ilçe Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, "Bugün yine çok güzel bir faaliyet için bir arada toplanmis bulunmaktayiz. Selçuklu belediyemizin birçok alanda yaptigi faaliyetler gibi egitim alaninda yaptigi faaliyetlerde bizi mutlu etmekte ve gururlandirmakta. Il Milli Egitim Müdürümüzün de dedigi gibi belediyemiz her alanda bizimle birlikte, egitim alaninda da fazlasi ile bizimle birlikteler, çok güzel isleri birlikte yapiyoruz. Insallah sehrimize katkisi olacak olan bu 32 derslikli egitim binamizin güzelliklere vesile olmasini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Isbirligi bir berekete dönüsüyor”

Konusmasinda tüm Konya’nin isbirligine vurgu yapan AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, "Bu sehrin mülki amirlerinden, belediye baskanlarindan muhtarlarina kadar hayirseverligi ile bütünlesen kamunun tüm imkanlari kullanilarak bu sehirde yasayanlarin hayatini kolaylastirmak için yapilan is birligi bir berekete dönüsüyor. Bugün temeli atilan bu egitim binamiz modern bir bina olmakla birlikte faaliyet açisindan da pek çok imkani içerisinde barindiracaktir. Geçmiste okudugumuz okullara bakinca ülkemizin ve sehrimizin büyüdügünü görüyoruz hamdolsun. Bu güçlenen Türkiye’de bizden sonraki kusaklarin çok daha huzurlu yasamasi adina basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan valimize, kaymakamimiza, il ve ilçe belediye baskanlarimiz ile siyasette bulunan degerli vekillerimizden ilçe teskilatlarimiza kadar görev yapan tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Bu vesile ile bu güzel eseri ilçemize kazandiran Selçuklu Belediye Baskanimiz Ahmet Pekyatirmaci ve ekibine tesekkür ediyorum. Allah hepinizden razi olsun" dedi.



“Buradan yetisecek nesiller yarinlari sekillendirecek”

Egitim yatirimlarinin kiymetinin gelecekte daha iyi anlasilacagini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci, “Gelecek nesiller Türkiye’nin en önemli gücü ve potansiyeli. Iste biz bu genç nüfusu ne kadar iyi egitebilirsek, ne kadar iyi donatabilirsek yarinlara ne kadar iyi hazirlayabilirsek Türkiye o derece güçlü olacaktir. Yarinin Türkiye’sinin çok daha güçlü olmasi için atilan çok büyük bir adimin daha temelini atiyoruz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun diyorum. Gerçekten bu isleri 19 yildir Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’da öncülügünde hiç dur demeden duraksamadan hiç beklemeden kesintisiz bir sekilde yapiyoruz. AK Parti’nin hizmet serüveni gerçekten artik bütün dünyaya rol model olur sekilde. Bu güzel okulumuzdan insallah yetisecek nice bilim adamlari, nice ilim adamlari, nice önemli sahsiyetler, sehrimize, ülkemize büyük degerler katacaktir. Ben buna gönülden inaniyorum ve bu attigimiz adimlarin önemini yarinlarda çok daha iyi anlayacagiz hem bugünün Türkiye’si, hem yarinin Türkiye’si için bu tür çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz Ben tekrar basta kiymetli Belediye Baskanimiz Ahmet Pekyatirmaci bey olmak üzere emegi geçen herkese sahsim, partim ve Cumhurbaskanimiz adina çok çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan yapilan dua ile 32 derslikli okulun temeli protokol tarafindan atildi.

Temel atma törenine, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin yani sira, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Selçuklu Kaymakami Ömer Hilmi Yamli, Meram Kaymakami Resul Çelik, Karatay Kaymakami Abdullah Selim Parlar, Konya Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Il Müftüsü Ali Öge, MHP Selçuklu Ilçe Baskani Süleyman Savran, AK Parti Selçuklu Ilçe Baskan Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, Selçuklu Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile