Konya'da 6 Kisinin Öldügü Kazada Araç Sürücüsü Mahkemede Magdur Aileden Helallik Istedi

Konya'da 6 Kisinin Öldügü Kazada Araç Sürücüsü Mahkemede Magdur Aileden Helallik Istedi

Konya’da yolun karsisina geçmeye çalisan yayalara çarparak ayni aileden 3’ü çocuk 6 kisinin hayatini kaybetmesine neden olan sürücünün yargilanmasina baslandi. Tutuklu sürücü, son sözün var mi sorusuna ‘magdur taraf yakinlari bana hakkini helal etsin’ cevabini verdi.

Kaza, 4 Kasim 2023 tarihinde aksam saatlerinde merkez Selçuklu ilçesi Yeni Istanbul Caddesi Sancak Tramvay Duragi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, insaatta isçi olarak çalisan Sefa S. (19) idaresindeki 42 DU 949 plakali otomobil, Yeni Istanbul Caddesi üzerinde sol seritte seyir halindeyken yolun karsisina geçmeye çalisan yayalara çarpti. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinde, Fadime Aslan (52), kizi Sultan Aslan (33), torunlari Fadime Aslan (7), Elif Aslan (14) ve Fadime Azra Atalay’in (9) olay yerinde hayatini kaybettigi belirlendi. Kazada yaralanan Emine Atalay (32), çocuklari Hasan A. (11), Ali Cemal A. (8), Fadime A. ve araçta yolcu olarak bulunan C.N.Ö. (6) olay yerindeki ilk müdahalenin ardindan ambulanslarla çesitli hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi. Kazada yaralanan ve durumu agir olan Emine Atalay, hastanede yapilan müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Gözaltina alinan 19 yasindaki sürücüye yapilan kan testinde alkol ve uyusturucu tespit edilmedi. Emniyetteki ilk ifadesinde Sefa S.’nin "Cadde üzerinde seyir halindeyken bir anda kalabalik bir yaya grup karsima çikti. Direksiyonu refüje dogru kirdim, frene de bastim kurtarmaya çalistim ancak duramadim ve çarptim. Alkol testi yaptilar testim olumsuz çikti. Olay günü 1 buçuk litre protein tozu içtim, bir önceki gece de 1 litrelik enerji içecegi içmistim. Daha önce hiç uyusturucu madde kullanmadim. Kaç kilometre hizla gittigimi de hatirlamiyorum o an" diye kendini savundu. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli, çikartildigi mahkemece tutuklandi.

Kazaya dair iddianame hazirlandi

Konya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan kazayla ilgili tahkikat tamamlandi. Cumhuriyet Savcisi tarafindan hazirlanan iddianame Konya 3. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Iddianamede bulunan raporda, sürücü Sefa S.’nin caddenin 82 kilometre olan hiz limitinin üstünde seyrettigi tespit edildigi belirtilerek, "Kazanin meydana geldigi anda gece olmasi sebebiyle seyreden araçlarin farlarini yakarak seyretmeleri gerektiginden ve farlarin etkisiyle görüs açisinin yeterli olmasi açisindan araç sürücülerinin gün durumunu da göz önüne alarak gerektiginde seyretmis olduklari yol için belirlenen hizin daha da altinda seyrederek gün ve trafik durumuna uygun hizla seyretmesi gerekirken, dosyada bulunan tanik ifadelerinde ve kolluk görevlileri tarafindan yapilan fren ölçümünde araç sürücüsünün seyretmis oldugu yol için belirlenen hiz limitinin üzerinde seyrederek kazanin olusumuna engel olamamis ve birden fazla kisinin ölümüne sebebiyet vermistir" denildi. Raporda hem yayalarin hem de sürücü Sefa S.’nin kusurlu oldugu belirtildi.

Sürücü Sefa S. hakkinda ‘Taksirle yaralanmaya ve öldürmeye neden olma’ suçlamasiyla, 2 yildan 15 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açildi. Sürücü Sefa S., Konya 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karsisina çikti. Sefa S. savunmasinda, “Aksam saat 18.00 siralariydi. Evden çiktim arkadasimi evine birakmak için sehir merkezi istikametinde seyir halinde oldugum sirada yol karanlikti, sokak lambalari yanmiyordu. Bir grup bir anda karsima çikti. Kurtarmaya çalistim ancak kurtaramadim, kaza meydana geldi. Pismanim” dedi.

Kazada hayatini kaybedenlerin yakinlari ise kazaya karisan sürücüden sikayetçi olduklarini söyledi.



Kaza sirasinda sürücünün aracinda bulunan arkadasi ve mahkemede tanik olarak dinlenen Ceylin Naz Ö. de, “Sefa ile beni evime birakmak için beraber araçla yola çiktik. Yol çok karanlikti orta seritteydik, bir anda kaza oldu. Aracin o anlik hizini bilmiyorum” seklinde konustu.



“Karsi taraf bana hakkini helal etsin pismanim”

Kaza sirasinda yolda araciyla seyir halinde olan ve tanik olarak dinlenen Ayhan A. ise “Olay günü sehir merkezi istikametine seyir halinde oldugum sirada kazaya karisan araç benim sagimdan beni geçti ve o sirada bir anda gaza yüklendi ve hizlandi. Beni geçmesi ile kaza meydana geldi. Eger Sefa S. kaza yapmasaydi büyük ihtimalle ben çarpacaktim. Yayalari görmedim, kaza sonrasi aracimdan inerek hemen yardim ettim” ifadelerini kullandi.

Mahkeme baskaninin ’son sözün var mi’ sorusuna sürücü Sefa S., “Karsi taraf bana hakkini helal etsin, pismanim” seklinde cevap verdi. Mahkeme heyeti daha sonra taraflarin savunmalarinin ardindan dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayi ileri bir tarihe erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile