Konya'da 600'Den Fazla Camide Itikafa Girilebilecek

Konya'da 600'Den Fazla Camide Itikafa Girilebilecek

Konya’da vatandaslar Ramazan ayinin son 10 gününde 600’den fazla camide itikafa girilebilecek.

Konya il merkezi ve ilçelerde vatandaslarin Ramazan ayinin son 10 gününde itikafa girebilecegi 600’ün üzerinde cami belirlendi. Konu hakkinda bilgi veren Konya Il Müftü Yardimcisi Abdullah Yalman, “Itikaf ibadetinde en efdal olani Ramazan’in son 10 gününde bir camide veya mescitte bu ibadeti yapmaktir. Hanim kardeslerimiz evlerinin bir odasinda itikafa girebilirler. 10 gün olmasi sünnete uygun olandir ancak 3 gün, 2 gün, 1 gün hatta 2 namaz arasinda bile itikaf ibadeti yapilabilecegi söylenmistir. Bu manada her bir kardesimizin en azindan 1 gün, 2 gün veya 3 gün itikaf sünnetini islemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

Konya merkez ve ilçelerinde 600’den fazla caminin itikaf için hazir hale getirildigini belirten Abdullah Yalman, “Itikafa girmek isteyen kardeslerimiz müftülüklere müracaat ederek itikafa girmek istedigi camiyi belirtecekler, müftülüklerimiz de kaymakamliklarimizin bilgisi dahilinde o kardeslerimize bu ibadeti yapma imkanini saglayacaklardir” diye konustu.



Itikaf nedir?

Ramazan ayinin son 10 gününde, gece gündüz bir camide kapanip ibadet etmeye, itikaf denir. Ramazan-i serifte itikaf, müekked sünnettir. Ancak itikaf, sünnet-i kifaye oldugu için bir mahallede birkaç kisi itikafa girerse, digerlerinin bu sünneti yapmasi gerekmez. Imkani olanlar itikafa girmeli. Itikaf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için disari çikabilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile