Konya'da Agir Kis Sartlarinda Dogadaki Hayvanlar Unutulmadi

Konya'da Agir Kis Sartlarinda Dogadaki Hayvanlar Unutulmadi

Konya’nin Beysehir ilçesinde faaliyet gösteren Göl Feneri Dernegi bünyesindeki asevi, sadece ihtiyaç sahibi yaslilara degil, çetin kis sartlari sebebiyle dogada ve daglik alanlarda beslenme sorunu yasayan yaban hayvanlarina da yiyecek ulastiriyor.

Beysehir Göl Feneri Dernegi Asevi ve Beysehir Off-Road Kulübü isbirligiyle düzenlenen etkinlikte, ilçede bu yil hüküm süren agir kis sartlari ve kar örtüsü sebebiyle dogada beslenmede sorun yasayan yaban hayvanlarina yiyecek birakildi. Beysehir’de çesitli fakültelerde görev yapan akademisyenler ve ögrenim gören üniversite ögrencilerinin yani sira vatandaslar ve gönüllülerin de katildigi etkinlikte, Samlar Mahallesi yolu üzerindeki daglik alana arazi araçlariyla gelen katilimcilar, kar örtüsüyle kapli ormanlik sahada agaç kenarlarina ve uygun alanlara sakatat, bakliyat, arpa, bugday, misir ve ekmekten olusan yiyecekleri birakti.

Beysehir Göl Feneri Dernegi Baskani Hasan Takavci, dernek bünyesinde faaliyet gösteren asevinin halihazirda ilçedeki 55 mahallede yasayan 360 ihtiyaç sahibi kisiye yemek ulastirdigina dikkati çekerek, “Masallah çok güzel bir kisimiz geçiyor. Üst üste 4’üncü kez kar yagisi oldu. Açik arazide sanirim 60-70 santim kar var ve dernek asevimiz bu faaliyeti de geleneksel hale getirdi. Burada en büyük yardimcimiz, halkimiz ve gönüllülerimiz ile Beysehir Off-Road Kulübümüz çok güzel bir katilim gösterdiler. Burada, bakliyat, arpa, misir, yem, sakatat ve ekmekten olusan yaklasik 700-800 kilo ciddi bir yiyecek malzemesi ile yaban hayatini beslemeye geldik. Nasil fakirlerimiz ve ihtiyaç sahibi insanlarimiza ulasmamiz gerekiyorsa, böyle dogadaki zor sartlar altinda yem bulmada, beslenmede güçlük çeken yaban hayvanlarimiz da bizim ilgi alanimiza giriyor. Halkimiz da bu isi çok seviyor. Üniversiteden hocalarimiz, gönüllü ögrencilerimiz ve vatandaslarimiz da var. Hepsine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Beysehir Off-Road Kulübü Baskani Ömer Yürük ise, off-road üyeleri olarak zaten her zaman doganin içerisinde olduklarina vurgu yaparak, dogada beslenmede güçlük yasayan yaban hayvanlarina yiyecek ulastirmada en uç noktaya kadar ulasmaya çalistiklarini belirtti.

Yürük, “12 araçla bu etkinlige katiliyoruz. Göl Feneri Dernegimize de böylesine güzel ve anlamli bir etkinligi düzenledigi için tesekkür ediyoruz. Biz her daim tüm düzenledikleri etkinliklerde onlarin yaninda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Beysehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Arslan da, Selçuk Üniversitesi Kus Gözlem Toplulugu olarak bu etkinlige katilimla destek verdiklerini belirterek, “Beysehir’de insanin tilki, güvercin olasi geliyor bu gördügünüz malzemeleri dogaya birakinca. Tabi ki, yiyecek bulmada sorun yasayan hayvanlar burada bir nebze de olsa karlar eriyinceye kadar bu biraktigimiz besinlerle beslenecek. Yaban hayatina bu tür etkinliklerle yardimci olmak güzel bir duygu, herkesin yasamasini isteriz" seklinde konustu.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Beysehir Halk Egitim Merkezi Müdürü Süleyman Siper, düzenledikleri etkinlik dolayisiyla yiyecek ve besin destegi veren tüm firma ve sponsorlara tesekkür ederek, “Sadece yemek dagitimi degil, giysi ve kiyafet destegi, burs gibi konularda da faaliyet gösteren dernegimiz gördügünüz gibi doga ve çevreyi de, yaban hayvanlarini da bu zorlu sartlar altinda unutmuyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile