Konya'da Belde ve Köylerin Altyapı Sorunları Görüşüldü

KOSKİ Genel Müdürlüğünün Olağan Genel Kurulu'nda, Konya'nın belde ve köylerindeki altyapı sorunları görüşüldü.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 7 madde görüşülerek karara bağlandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, toplantıda, yeni Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle kent genelinde 12 bölge merkezi, 27 alt bölge merkezi olmak üzere 39 birimde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Kapanan beldelerin yüzde 95'inde abone birimlerinin faaliyette olduğunu ifade eden Uzbaş, ALO 185'e günde 150 kadar arıza geldiğini, bunların tamamına müdahale edildiğini aktardı.
Uzbaş, kısa sürede içinde Konya genelinde hizmet kalitesini arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köy ve beldelerin büyük kısmında su ve kanalizasyon sorunu yaşandığına dikkati çekti.
Akyürek, "168 beldenin en az 110'unda yeni altyapı yatırımı yapmamız gerekiyor. İlçe merkezlerinde de büyük eksiklik var. Beldelerde 2,5 yıl içinde kanalizasyon sorununu ve su problemini çözeceğiz. Ona göre program hazırlıyoruz. Köylerde de önceliğimiz suda sorun olan yerlerde olacak" dedi.

KOSKİ Genel Müdürlüğünün ek bütçe yapma konusundaki başarısına da değinen Akyürek, KOSKİ'nin gelirlerinin önemli bölümünün yatırımlara gittiğini, ek bütçe yapan ve bütçe gerçekleşme oranı yüzde 90'ların üzerinde gerçekleşen bir kurum olduğunu anlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile