Medeniyetimize ait pek çok eserin bugün Batı müzelerini süslediğini kaydeden Başkan Toru, “Bu eserleri kaybettiğimiz gibi ülkemizin milli ve manevi değerlerinden olan, yeraltı zenginliği kadar yer üstü zenginliğimiz diyebileceğimiz çocuklarımız da stratejik öneme haizdir. Onlara; aklını, zekasını kiraya vermeyecek şekilde sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. Buradan hareketle belediyemiz, kaymakamlığımız, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve KTO Karatay Üniversitemiz ile birlikte yeni bir projeye bismillah dedik ve protokolünü imzaladık” dedi.
“Projenin amacı araştırmacı bir nesil yetiştirmek”
Projenin temel amacının; akılcı ve stratejik düşünmeyi bilen, problem üretmeyip çözen araştırmacı bir nesil yetiştirmek olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Bu amaçla ‘Bilim Kurdu’ projesini hayata geçiriyoruz. Tarihin hiçbir döneminde beşeri sermaye bugünkü kadar önem kazanmadı. Beşeri sermayeye artık stratejik bir değer olarak bakılıyor. Kendi çocuklarımızı devşirmek durumundayız. Eğitemediğimiz her bir dehamız, toprağın altında kalmış gümüş madeni gibidir. Bizim geçmişimizde yer alan Enderun mektepleri adeta insan yetiştirme üssü olmuştur. Bizler de okullarımıza vereceğimiz destekle kendi insanımızı yetiştirmek üzere bu tür üslere, bu tür projelere sahip çıkmak zorundayız. Temel insani değerleri, bilimi ve erdemi kazandıracak şekilde 5 aşamadan oluşan projemizde akıl ve zeka oyunları atölyeleri, daha sonra ‘Akıllı Bahçem’ saha uygulamaları ve Karatay Üniversitesi’nde “Bilim Günleri” şeklinde uygulamalar olacak. Son olarak da afiş, dergi, tiyatro şeklinde 5’inci ve 6’ıncı sınıf öğrencilerini kapsayan projemiz yıl boyu devam edecek. Sonuç çıktısı olarak da “Ulusal Bahar Meram Bilim Şenliğimiz”, final turnuvaları ve çocuk kongresi ile birlikte bu yılki programımızı sonlandırmış olacağız. Daha sonra ise proje ortaklarımızla gerekli değerlendirmeleri yaparak sonraki yıllarda projeyi daha da geliştirmiş olacağız. Ülkenin yönetiminde, geleceğe taşınmasında lokomotif görevi yapacak olan çocuklarımıza sahip çıkmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
“Toplumun her kesiminin eğitimle ilgili sorumluluğu var”
Meram Kaymakamı Resul Çelik ise, “Eğitim olarak konuyu ele aldığımızda toplumun her kesiminin bununla ilgili görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. İş adamlarımızın, hayırseverlerimizin özellikle eğitimle ilgili benzer görevleri olan kurum ve kuruluşlar ile hassaten belediyeleri eğitim alanında bu şekilde projelerle gördüğümüz zaman geleceğimiz olan evlatlarımız adına hem seviniyor hem de heyecanlanıyoruz. Bu proje gerçekten çok kaliteli ve farkındalık oluşturan bir proje. Emeği geçen başta Sayın Belediye Başkanım ve ekibiyle birlikte aynı zamanda uygulayıcı olarak da Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
“Eğitim sadece milli eğitimi ilgilendirmez”
Eğitimin sadece milli eğitimi ilgilendiren bir konu olmadığına dikkat çeken Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban da, “Eğitim uzun soluklu bir süreç. Bu süreçte diğer kurumların ve özellikle yerel yönetimlerin de eğitime desteği çok önemli. Bu projede yer üstü kaynaklarımızı, insan kaynağını en iyi şekilde değerlendirmek için Bakanlık olarak birçok çalışma yapıyoruz. Yerel yönetimlerin desteğiyle de inşallah daha verimli sonuçlar elde edeceğiz. Bu proje öğrencilerimizin hem bedensel hem de zihinsel olarak birçok yeterliğini ortaya koymalarına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.
Bilim Kurdu projesinin protokolü Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban’ın katılımıyla Meram Belediyesi’nde düzenlen törende imza altına alındı.
Konya'da 'Bilim Kurdu' Projesinin Protokolü İmzalandı
Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatay Üniversitesi (KTO) iş birliğiyle “Bilim Kurdu’”projesi hayata geçirildi.