Konya'da boşa akan tatlı suları depolanacak

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, boşa akan tatlı suları depolamak için yeni bir çalışma başlattı. İl merkezindeki 837 tatlı s

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, boşa akan tatlı suları depolamak için yeni bir çalışma başlattı. İl merkezindeki 837 tatlı su çeşmesi ile iki gömme depoya ilave olarak bin metreküp kapasiteli yeni bir depo yapılıyor.

Yapımı sürdürülen Beypınarı Tatlı Su Gömme Su Deposu sayesinde, su kullanımının az olduğu saatlerde kaynaklara doğru geri tepmenin önüne geçilerek boşa giden kaynak suyu sisteme kazandırılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Türkiye'ye örnek olan tatlı su hizmetinin kesintisiz, sağlıklı işleyebilmesi için Meram Dere Mahallesi'nde Beypınarı su kaynağı yakınlarına bin metreküplük üçüncü tatlı su gömme su deposu yapımını sürdürüyor.

KOSKİ Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı. KOSKİ, Beypınarı ve Mukbil tatlı su kaynaklarının çıkış kotlarının düşük olmasından dolayı, tatlı su kullanımının düştüğü saatlerde su şebekesinden kaynaklara geri tepmenin yaşandığı, bu nedenle de suyun boşa gittiğini anımsattı.

Yapımı sürdürülen Beypınarı Tatlı Su Gömme Su Deposu'nun, kullanımın olmadığı saatlerde kaynaklara doğru geri tepmenin önüne geçileceği ve boşa giden kaynak suyunu sisteme kazandıracağı kaydedilen açıklamada, "Halen 837 adet tatlı su çeşmesi, iki gömme su deposu ve ayrı bir şebeke ile tatlı su hizmetini sürdüren KOSKİ, üçüncü tatlı su gömme su deposu ile tatlı su depolama kapasitesini günlük 6000 metreküpe çıkaracak. Tatlı su hizmet ağına katılacak olan 1000 metreküp kapasiteli Beypınarı Tatlı Su Gömme Su Deposu 2010 Aralık ayında hizmete başlayacak" denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile