Konya'da Çifte Vatandaslar Bulgaristan Seçimleri Için Sandik Basina Gitti

Konya'da Çifte Vatandaslar Bulgaristan Seçimleri Için Sandik Basina Gitti

Bulgaristan’da yapilan erken genel seçimi için Türkiye’de yasayan çifte vatandaslar için oy verme islemleri basladi.

Bulgaristan parlamento seçimleri için Türkiye’de 24 sehirde 162 sandik kuruldu. Konya’da kurulan sadiga çifte vatandaslar oy kullanma islemine saat 08.00 itibariyle basladi.

Vatandaslar saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecek. Bulgaristan parlamento seçimlerinin tekrarlandigini ifade eden Konya Balkan Türkleri Dernegi Baskani Ahmet Çakici, “Sabah 07.00 gibi basladi seçmenimiz oy kullanmaya. Aksama kadar oy kullanim islemi devam edecek. Su anda Konya’da oy kullanim islemi merkez Selçuklu ilçesi Mustafa Hotamisli Anadolu Lisesinde tek sandik olarak devam ediyor. Bütün hemserilerimizi oy kullanmaya davet ediyoruz. Su anda da buradayiz gelen vatandaslarimiza da yardimci olacagiz” dedi.



“Konya’ya sandik kurulmasi da vatandaslarimizin oy kullanimini kolaylastirdi”

Konya’da yasayan Bulgaristan göçmeni görevlisi Sali Yildiz, “Oy kullanan vatandaslarimiz oldukça memnun. Biz dernek baskanimizla birlikte tüm alt yapiyi burada olusturmustuk. Bu konuda bize de sadece seçmenler degil, Bulgaristan tarafindan görevlendirilen yetkililer de bize tesekkür ediyor. Ayni zamanda biz de onlara tesekkür ediyoruz. Simdilik çok güzel seçim günü geçiyoruz. Insallah bu sekilde de sona erer. Daha önceden birçok kisi Ankara’ya gidemiyordu. Konya’ya sandik kurulmasi da vatandaslarimizin oy kullanimini kolaylastirdi” seklinde konustu.



“Uzun vadeli bir hükümetin kurulmasi herkes için iyi ve hayirli olacaktir”

Uzun vadeli bir hükümet kurulmasini arzu ettiklerini belirten seçmenlerden Ziya Öztürk, (58) “Bulgaristan da 6 ayda bir seçim degil de, uzun vadeli bir hükümetin kurulmasi herkes için iyi ve hayirli olacaktir. Bizler için de iyi olacaktir. Insallah güzel sonuçlar olacaktir” ifadelerini kullandi.

Seçmen Nefide Öz ise “Konya’ya sadik kurulmasi bizim için çok iyi oldu. Çok büyük bir kolaylik oldu. Sonucu da güzel olur insallah” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile