Konya’da Dr. Hulusi Baybal Anıldı

Konya’da Dr. Hulusi Baybal Anıldı

Konya’nın manevi mimarlarından Dr. Hulusi Baybal, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı ile birlikte Konya’nın manevi mimarlarından Dr. Hulusi Baybal’ı anma programı düzenledi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Recep Öncel, Dr. Hulusi Baybal’ın hizmetlerini anlatarak, onu anmak için düzenlenen program nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’nın geçmişten günümüze her zaman bir aşk ve inanç şehri olarak anıldığını belirterek, Konya’nın bu şekilde anılmasını sağlayanların maneviyat büyükleri, gönül insanları olduğunu ifade etti.

Konya’daki maneviyat büyüklerinin bir kutup yıldızı gibi yüzyıllardır insanlara ışık saçtığını, yol gösterdiğini dile getiren Başkan Akyürek, “78 kuşağından olup da yolu Baybal Abi’nin yakınından geçmemiş insan çok azdır Konya’da. Kendisini hayırla, rahmetle yad ediyoruz” dedi.

Dr. Hulusi Baybal’ı anlatan sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye çıkan Dr. Hulusi Baybal’ın oğlu Sami Baybal ise, babası ile ilgili hatıralarını anlattı.

Programın sonunda Başkan Akyürek ve Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Öncel, Sami Baybal’a günün anısına Hazreti Mevlana’nın nasihatlerinden oluşan bir set hediye etti. Program Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Buhara Pilavı ikramıyla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile