Konya'da Jandarmadan Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Konya'da Jandarmadan Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 5 Gözalti

Konya’da jandarma ekiplerinin 3 ayri ilçede uyusturucu saticilarina yönelik düzenledigi operasyonlarda 217 kök Hint keneviri ile 2 kilo 481 gram Kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 5 süpheli gözaltina alinirken, bir kisiyi yakalama çalismalari devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya Il Jandarma Komutanligi ekiplerinin; Kadinhani, Eregli ve Beysehir ilçelerinde suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yürütülen çalismalar devam ediyor. Bu çerçevede Kadinhani ilçesinde Ilçe Jandarma Komutanligi ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri I.Ç.’ye ait çiftlikte yasadisi kenevir ekimi yapildigi bilgisine ulasildi. Bunun üzerine çiftlige operasyon düzenleyen ekipler süpheliler H.D., O.E. ve M.Ç. tarafindan büyükbas hayvan çiftliginin bahçe ile bina duvari arasinda 5 kök Hint keneviri, 1 kilo 820 gram kurumaya birakilmis kubar esrar ele geçirdi. Ele geçirilen kenevirlere el konulurken, süpheliler, H.D,, O.E. ve M.Ç. gözaltina alindi. Ekiplerin ilçede düzenledigi bir baska operasyonda ise E.S.’nin Misir tarlasinda kenevir ektigi duyumu üzerine harekette geçti. Tarla da yapilan aramada 6 kök Hint keneviri ile 305 gram kubar esrar ele geçirdi. E.S. ise çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Eregli ilçesinde ise jandarma ekipleri tarafindan yapilan istihbari çalisma sonucunda süpheli E.Ö’nün kenevir bitkisi yetistirdigi bilgisine ulasildi. E.Ö.’nün adresinde yapilan aramada 5 kök Hint keneviri ele geçirildi. Beysehir ilçesinde de Beysehir Ilçe Jandarma Komutanligi ve KOM Sube Müdürlügü ekiplerince yapilan çalismada T.O. isimli sahsin ikametinde ve kenevir ekimi yaptigi arazide arama yapildi. Yapilan aramada 198 kök Hint keneviri ile 286 gram kubar esrar ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafindan bahse konu malzemelere el konulurken, süpheli T.O’nun yakalamasi için çalisma baslatildi.

Öte yandan, Beysehir ilçesinde R.B. ve M.A.B’nin yasadisi kenevir ekimi ve uyusturucu madde imalat ve ticareti yaptigi bilgisine ulasan jandarma ekipleri sahsilarin ikamet adreslerinde ve araçlarinda arama yapti. Yapilan aramada 70 gram kubar esrar, 59 gram kenevir tohumu, 3 kök Hint kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ve 1 adet uyusturucu içiminde kullanilan aparat ele geçirildi. Ekipler tarafindan ele geçirilen malzemelere el konulurken, süpheli R.B. ve M.A.B. gözaltina alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile