Konya'da Katledilen 7 Kisi Son Yolculuguna Ugurlandi

Konya'da Katledilen 7 Kisi Son Yolculuguna Ugurlandi

Konya’da dün aksam saatlerinde evlerine düzenlenen silahli saldirida hayatini kaybeden ayni aileden 7 kisi son yolculuguna ugurlandi.

Olay, dün saat 18.50 siralarinda merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özsahin Sokak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, kimligi belirsiz kisi ya da kisiler Dedeogullari ailesinin yasadigi müstakil eve geldi. Evdeki silahli saldirida Yasar, Baris, Serpil, Serap, Ipek, Metin ve Sibel Dedeogullari hayatini kaybetti. Polis ekipleri çevrede genis güvenlik tedbirleri aldi. Olay yeri inceleme ekipleri ise evde genis çapli inceleme yapti. Hayatini kaybeden 7 kisinin cansiz bedeni evdeki incelemelerin ardindan otopsi islemleri için Sehir Hastanesi Morguna kaldirildi. Otopsilerin tamamlanmasinin ardindan cenazeler ailenin yakinlarina teslim edildi. Hayataini kaybeden 7 kisi için merkez Karatay ilçesi Saraçoglu Mahallesinde bulunan Saraçoglu Mezarliginda cenaze namazi kilindi. Cenaze namazina ailenin yakinlari, vatandaslar, siyasi partilerden temsilciler ve çok sayida vatandas katildi.

7 kisinin cenaze namazlari tek tek kilindiktan sonra omuzlara alinan tabutlar mezarliga tasinarak cenazeler dualarla defnedildi.

Cenaze namazina Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Grup Baskan Vekili Mahir Ünal, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.



Kimligi tespit edilen zanli araniyor

Evin çevresinde bulunan güvenlik kameralarini inceleyen polis ekipleri, cinayetleri isleyen zanlinin M.A. (33) oldugunu tespit etti. Zanlinin Dedeogullari ailesi ile geçtigimiz aylarda yasanan, yaralanan ve tutuklananlarin oldugu kavgada tutuklanan sahislarin yakini oldugu ögrenildi. Konya Cumhuriyet Bassavciligi da olayla ilgili 10 kisinin gözaltina alindigini açikladi.

Zanlinin yakalanmasi için çalismalar devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile