Konya'da 'Kök Hücre Dijital Deneyimi' Sergisi Açildi

Konya'da 'Kök Hücre Dijital Deneyimi' Sergisi Açildi

Konya’da 5. Islami Dayanisma Oyunlari çerçevesinde, Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu is birligi ile gerçeklesen “Kök Hücre Dijital Deneyimi” sergisi ziyaretçilerine kapilarini açti.

Dijital dünyayi yakindan takip eden ve daha önce “TheJourney Of Being” Dijital Sanat Sergisi ve “KaratayVerse” Yapay Zeka Festivali gibi organizasyonlara ev sahipligi yapan KTO Karatay Üniversitesi, bu kez “Kök Hücre Dijital Deneyimi” sergisinde Konya Büyüksehir Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu is birligi ile bu organizasyona destek oluyor. Geleneksel sporlar ve oyunlara ev sahipligi yapan, gelenekselin inovasyonla bulustugu “Kök Hücre Dijital Deneyimi” sergisi ziyaretçilerin begenisine sunuluyor.

Sergi hakkinda degerlendirmelerde bulunan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Konya, çok büyük bir etkinlige ev sahipligi yapiyor, tüm dünyanin gözü 5. Islami Dayanisma Oyunlari’na çevrilmis durumda. Böylesine büyük bir organizasyonda Konya Büyüksehir Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu is birliginde ‘Kök Hücre Dijital Deneyimi’ sergisi ile sehrimize ve bu organizasyona katki saglamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk kültürünün geleneksel sporlari ve çocuk oyunlarini dijitale dönüstürdügümüzde ortaya çikan sonucun ne oldugunu ziyaretçilerle paylasiyoruz” dedi.

Konya Büyüksehir Belediyesi’ne ve Dünya Etnospor Konfederasyonu’na is birliklerinden dolayi tesekkür eden Ortaç, “Dünya Etnospor Konfederasyonu; gelenek, baris, dayanisma, saygi ilkeleriyle geleneksel sporlari, bugünün teknolojisiyle harmanlayarak çocuklarimiza ve gençlerimize sunuyor. Kusaktan kusaga aktarilan geleneksel oyun ve sporlarin dijitalle bulusturulup sergilendigi bu etkinlikteki is birliklerinden dolayi hem Dünya Etnospor Konfederasyonu’na hem de Konya Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkürlerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandi.

“KTO Karatay Üniversitesi, dijital dünyayi yakindan takip ediyor”

Üniversite olarak dijital dünyayi yakindan takip ettiklerini vurgulayan Rektör Ortaç, “2021 yilinda ‘TheJourney of Being: Yunus Emre, Var Olmanin Dijital Yolculugu ve Mevlana Celadeddin-i Rumi Dijital Sanat Sergisi’ni yine bu alanda sanatseverlerle bulusturduk. Mayis ayi sonlarinda dijital teknolojilerin tüm yönleriyle anlatildigi ve farkli platformlarda deneyimlendigi yapay zeka, NFT, Metaverse temali Türkiye’nin ilk üniversite bahar senligi olan ‘Karatayverse Yapay Zeka Festivali’ni kampüsümüzde gerçeklestirdik. Etkinlik çerçevesinde sehir içi ve sehir disindan çok yogun ilgi gördük” seklinde konustu.



“Geleneklerimiz dijitalle bir araya geliyor”

Rektör Ortaç, KTO Karatayli uluslararasi ögrencilerin de sergide görev aldigini belirterek, “Konyalilarla ve Konya’ya gelen turistlerle ‘Kök Hücre Dijital Deneyimi’ sergisini paylasiyoruz. Sergide, üniversitemizin uluslararasi ögrencilerinden olusan farkli dillere hakim olan rehberlerimiz de görev aliyor. Burada geleneklerimizin, sanat ve dijitalle bir araya geldiginde ortaya çikan sonucun ne oldugunu ziyaretçilere sunmayi amaçliyoruz” dedi.

Geleneksel spor ve oyunlarin dijital dünyadaki modern halinin yansitildigi sergi, 17 Agustos’a kadar her gün saat 10.00-22.00 arasinda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Sergi, 18 Agustos saat 18.00’da sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile