Konya'da Kültür Sanat

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Töre" adlı oyunu sahneleyecek.

Turgut ǖzakman'ın yazdığŸı, Murat Atak'ın yönettiğŸi oyunun dekor tasarımı Tayfun LJebi, ışŸığŸı Mehmet YaşŸayan, kostümü de Funda LJebi'ye ait.
Töre; kadını yüceltmek, kan davasını aşŸağŸılamak için yazılmışŸ bir oyun. ǖlüme karşŸın yaşŸamı savunmayı seçen 8 kadının varoluşŸ öyküsünün anlatıldığŸı oyunda, kocalarını toprağŸa gömmüşŸ, sonrasında da aşŸkı, hayatı, sevdayı unutmuşŸ, ellerinde silahla dolaşŸan kadınların yaşŸamından kesitler sunuluyor.
Yeniden baharı kuşŸanmak ve umudu savunmak için direnen kadınların hayat hikayelerinin ele alındığŸı oyunda, "Peki bu karabasan ortamında kim galip gelecek? Töre mi, yoksa aşŸk mı?" kaosu gözler önüne seriliyor.
Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 24 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşŸacak.
- şžefik Can Dede Anma Etkinlikleri
Konya BüyükşŸehir Belediyesi ile şžefik Can Uluslararası Mevlana EğŸitim ve Kültür DerneğŸince Mevlevi büyüklerinden sertarik Mesnevihan (Mesnevi okuyan kişŸi) şžefik Can Dede'nin onuncu vuslat yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlenecek.
Etkinlikler kapsamında 23 Ocak'ta sanatçılar Cengiz IşŸık ile İrsel LJivit'in yorumuyla sunulacak "Hazreti Mevlana'dan Rubai ve şžiir Dinletisi"nin ardından, şžefik Can Uluslararası Mevlana EğŸitim ve Kültür DerneğŸi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda konser icra edecek.
24 Ocak Cumartesi günü ise Mevlana Kültür Merkezi'nde şžefik Can Dede'nin hayatından çeşŸitli kareleri yansıtan bir fotoğŸraf sergisinin açılışŸından ardından, gün boyu sürecek olan bir Sempozyum ile devam edecektir.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile