Konya'da Kültür Sanat

Konya Devlet Tiyatrosu, "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu sahneleyecek

KONYA - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Tarla Kuşuydu Juliet" oyununu izleyicisiyle buluşturacak.

Ephraim Kishon'un yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği oyunun dekor tasarımı Gözde Yavuz, ışığı Şükrü Kırımoğlu, kostümü ise Ceren Karahan'a ait.

William Shakespeare'in yazdığı "Romeo ve Juliet"teki trajik aşkın komediye dönüştürüldüğü oyunun konusu özetle şöyle:

"Birbirini delice seven Romeo ve Juliet, ailelerinin birbirine düşmanlığı yüzünden kavuşamaz. Buna dayanamayan Juliet, zehir içerek intihar eder. Bunu gören Romeo ise şişedeki kalan zehri içer ve iki aşık birlikte ölür. Peki Romeo, o zehri tam içeceği sırada Juliet gözlerini açarsa? Romeo ile Juliet kavuşup evlenirlerse, bir de kızları olursa? Ya Juliet'in o çok sevgili dadısı Romeo'ya aşık olur, papaz da iyice bunarsa?"

Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, 24 Ekim Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00'de KDT sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Mevlana'nın aşçısı Ateşbaz-ı Veli tanıtılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, yarın saat 14.30'da Zafer Camlı Köşk'te "Mehteran Halk Konseri" verilecek. Aynı gün 20.30'da ise Mevlana Kültür Merkezi'nde Türk tasavvuf müziği konseri icra edilecek.

Kentte, 24 Ekim Cumartesi günü "2. Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödülleri" etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, Mevlana'nın aşçısı Ateşbaz-ı Veli'nin hayatı ve Mevlana dergahındaki mutfağın Mevlevilik'teki önemi, bilimsel olarak ele alınacak.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'na katılanlar tarafından hazırlanan, çeşitli renk ve desenlerde halı ile kilim örneklerinin bulunduğu "Desenlerin Aşkı" sergisi, 31 Ekim'e kadar gezilebilir. Kültür Park Sergi ve Satış Merkezi'ndeki sergide, yaklaşık 20 kilim ve 30 halı örneği yer alıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile