Konya'da Liseli Gençler Sebi-I Arus Temali Sanat Sergisi Düzenledi

Konya'da Mevlana'nin 748. Vuslat Yil Dönümü Uluslararasi Anma etkinlikleri kapsaminda, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Konya Anadolu Imam Hatip Lisesi tarafindan düzenlenen hüsn-ü hat sergisi sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Il Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen ve lisenin Geleneksel ve Çagdas Görsel Sanatlar Proje Alani ögrencilerinin 3 yillik çalismalarinin ürünü olan sergide, 60 eser sergileniyor.

Sebi-i Arus için özel olarak hazirlanan sergide hüsn-ü hat, tezhip ve ebru sanatlarindan farkli eserler yer aliyor.

11. sinif ögrencisi Ilayda Havva Ceylan, eserlerin tamaminin ögrencilere ait oldugunu söyledi.

Bölümü tanimak ve eserleri incelemek isteyen herkesi sergiye davet eden Ceylan, "Proje alanimiz 3 sene önce basladi. Okulumuzun geleneksel sanatlar bölümü ögrencilerinin Sebi-i Arus için hazirladigi sergimizde hüsn-ü hat, tezhip ve ebru sanatlarindan, farkli eserlerimiz mevcut." dedi.

Ziyaretçilerden Hamdi Ak ise kitap degistirmek için geldigi kütüphanede serginin dikkatini çektigini ve eserleri çok begendigini söyledi.

Ebru, tezhip, hüsn-ü hat gibi sanatlarla ugrasan okullarin oldugunu görmenin kendisine mutluluk verdigini belirten Ak, "Eserler çok güzel, emek verilmis eserler. Eserleri okuyunca aslinda mesaj verildigini de anliyoruz. Çalismalari çok basarili buldum." ifadelerini kullandi.

Eserler, 17 Aralik Cuma gününe kadar Il Halk Kütüphanesi'nde sergilenmeye devam edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile