Konya'da Mesleki Egitim Ve Istihdam Hamlesi

Konya'da Mesleki Egitim Ve Istihdam Hamlesi

Konya Valiligi koordinasyonunda, Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Sanayi Odasi, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan “Mesleki Egitim Istihdam Fuari” düzenlenecek. Türkiye’nin mesleki egitim odakli ilk “Mesleki Egitim Istihdam Fuari” olma özelligini tasiyan fuarin is birligi protokolü imzalandi.

Mesleki ve teknik egitimle çesitli meslek alanlarinda sanayinin ve hizmet sektörlerinin talepleri ve ihtiyaçlarina göre mesleki bilgi, beceri, tavir ve davranis yeterliklerine sahip insan gücünün yetistirilmesi ve istihdami saglanarak ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkinmasina katkida bulunmak amaciyla düzenlenecek Mesleki Egitim Istihdam Fuari çerçevesinde Konya’daki meslek lisesi ögrencileri ve mezunlari, Konyali sanayiciler ile bir araya gelerek hem is hem de staj imkani elde edecek. 15-16 Mayis tarihlerinde Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçeklestirilecek Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nin protokolü, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas, Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen, Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Iyibildiren ve Milli Egitim Müdürü Murat Yigit tarafindan imzalandi.

“Mesleki ve teknik egitimin önemi giderek artiyor”

Protokol imza töreninde konusan Vali Vahdettin Özkan, küresellesme sürecinde artan rekabet sartlari ve teknolojik gelismeler, özellikle sanayi sektöründe isgücü piyasasinin ihtiyaç duydugu vasiflari çesitlendirdigini, bu sebeple vasifli ara elemani ihtiyaci arttigini, bu ihtiyacin da mesleki ve teknik egitimin önemini artirdigini ve sistemin ihtiyaçlar dogrultusunda sürekli gelistirilmesi ihtiyacinin asikar oldugunu belirtti.

Bilim ve teknoloji alaninda meydana gelen hizli degisimlerin, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelisimlerini önemli ölçüde etkiledigine deginen Vali Özkan “Mesleki ve teknik egitim, bir yandan emek gücünün vasifli hale gelmesine katki sunarken, diger taraftan emegin, emek süreçlerindeki konumlanisina uygun vasiflari ögrencilere kazandirarak isgücünün yeniden yapilandirilmasina yardimci olmaktadir. Türkiye gibi genç nüfusun yogun oldugu gelismekte olan ülkelerde mesleki ve teknik egitimin önemi giderek artmakta olup, beklentiler vasifli insan gücü yetistirmenin ötesine geçmis ve sürdürülebilir kalkinma, çevreye duyarlilik, sosyal dayanisma, uluslararasi is birligi, is kurma, istihdam, istihdamin sürekliligi ve yeniden istihdam edilebilme gibi amaçlari da içerisine alacak sekilde genislemistir” dedi.

Mesleki egitime verdigi katkilar için Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Il Milli Egitim Müdürlügü, Konya Sanayi Odasi, Konya Organize Sanayi Bölgesi yönetimine ve emegi geçen herkese tesekkür eden Vali Özkan, Türkiye’de bir ilk olan Konya Istihdam Fuari bulusmasinin örneklik teskil ederek ülke geneline yayilmasina, protokolün hayra, berekete, ekonomik gelisime ve istihdama vesile olmasini diledi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas da, belediye olarak her zaman ögrencilerin yaninda olduklarini belirterek, “Büyüksehir Belediyesi olarak her daim ögrencilerimizin yaninda olduk, bunlarin da en basinda mesleki egitim ögrencilerimiz geliyor. Sanayimizin sürdürülebilirligi açisindan bu konuyu çok önemli buluyoruz” dedi.

Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Mustafa Büyükegen, Konya’da baslattiklari Mesleki Egitim Istihdam Seferberligi kapsaminda düzenlenecek Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nin Türkiye’nin mesleki egitim odakli ilk “Mesleki Egitim Istihdam Fuari” olacagini söyledi.

Fuarda meslek lisesi ögrencilerinin sanayiciler ile bir araya gelerek is ve staj imkani elde edeceklerini belirten Baskan Büyükegen, “Meslek lisesi mezunlarimizi istihdam piyasasina kazandirmak ve Konya sanayisinin insan kaynagi ihtiyacini karsilamak amaciyla düzenleyecegimiz fuara, sanayicilerimiz stantlari ile katilirken, meslek liselerinde egitim gören ögrencilerimiz veya mezunlarimiz da CV’leri ile katilarak sanayicilerle tanisacak, is hayatina atilma firsati bulacaklar. Ögrencilerimiz Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nda is görüsmesinin yani sira, staj görüsmesi de yapabilecekler. Burada Is Var, Burada Istihdam Var mottosuyla gerçeklestirecegimiz Mesleki Egitim Istihdam Fuari’na tüm sanayicilerimizi ve ögrencilerimizi katilmaya davet ediyorum” diye konustu.

Konya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Iyibildiren de, Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak, fuara ev sahipligi yapmaktan memnun olduklarini belirterek, mesleki egitime yönelik yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler verdi.

Il Milli Egitim Müdürü Murat Yigit ise mesleki egitimin Milli Egitim Bakanligi’nin da en temel ugras alanlarindan biri oldugunu dile getirdi. Konya’nin mesleki egitim alaninda gelismis bir sehir oldugunu belirten Yigit, Mesleki Egitim Istihdam Fuari ile birlikte, ögrencileri sanayiciler ile bir araya getireceklerini ifade etti.



Meslek liseleri ile sanayicilerin bulusturuldugu fuar Türkiye’de bir ilki temsil ediyor

Konya Istihdam Fuari ile merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sinif bin 900 ögrencinin beceri ve staj süreçlerine tabi olmalari, 12. sinifta olup mezun durumda 2 bin ögrencinin de Konya’da faaliyet gösteren büyük isletmelerle bulusturulmasinin saglanarak aranan eleman sikintisinin en aza indirilmesi, ögrencilerin kurumsal firmalarda iyi sartlarda ve alanlarinda istihdamlarinin saglanmasi hedefleniyor. Mezun durumda olan ögrenciler için aninda istihdam ve isbasi görüsmeleri de fuarda gerçeklestirilebilecek. Meslek liseleri ile sanayicilerin bulusturuldugu bu fuar Türkiye’de bir ilki temsil ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile