Konya'da Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

Mevlana'nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek sema törenlerine ilginin yoğun olduğu bildirildi.

Konya'daki anma törenlerinde bu yıl 21 sema gösterisi icra edilecek.

''Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü'' ile 7 Aralık Cuma günü başlayacak törenler kapsamındaki ilk sema programı aynı günün akşamında Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 17 Aralık'a kadar her gün gündüz ve akşam iki sema töreniyle anma programları devam edecek. 17 Aralık akşamında ise ''Düğün Gecesi'' olarak adlandırılan Şeb-i Arus programı yer alacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, törenlere ilginin her geçen yıl arttığını, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Törenler için ön rezervasyon yaptıranların sayısının 100 bini aştığını belirten Çıpan, ''Bu yıl özellikle davetiyelerin planlanması ve dağıtımına yönelik bir bilgisayar yazılımı hazırlıyoruz. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından törenleri izlemek isteyenler, Müdürlüğümüzden ve internet sitemizden bilgi alabilirler'' dedi.

Çıpan, törenler kapsamında büyükşehir, ilçe belediyeleri ile üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından da panel, konferans ve konserlerin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Akbıyık

Yayıncı: Ahmet Kayır
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile