Konya'da Özel İdare Damlama Sulamayı Özendiriyor

Konya'da Özel İdare Damlama Sulamayı Özendiriyor

Konya İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu, meclis üyelerinin önergeleri doğrultusunda Çayırbağı, Kızılören ve Tuzlukçu'da yaptığı incelemelerde damlama sulama taleplerini yerinde inceledi.

İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu, meclis üyelerinin Nisan ayında verdiği önergeler doğrultusunda yaptığı çalışmaları sona erdirdi. Doğan Çiftkat, Mehmet Ünal, M. Namık Köklüsoy, Ali Eser ve Mustafa Yalçın'dan oluşan Tarım Komisyonu üyeleri, Tuzlukçu Erdoğdu köyü, Meram Çayırbağı Mahallesi ve Kızılören kasabasına yaptığı inceleme gezisinde, bölgelerin sulamaya yönelik ihtiyaçlarını yerinde inceledi. Damlama sulama isteklerine yönelik talepleri yerinde gördükten sonra belli kriterler çerçevesinde en uygun kararı verip, en kısa sürede faydalı hale gelmesi için gayret ve çaba göstereceklerini dile getiren Tarım Komisyonu Başkanı Doğan Çiftkat, "Komisyonumuza yapılan müracaat üzerine Meram ilçesi Çayırbağı Mahallesi'nde, Tuzlukçu İl Genel Meclisi üyemizin önerisi üzerine Erdoğdu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve yine Meram ilçesi Kızılören kasabasında bulunan 4 ayrı gölette incelemelerde bulunduk. Su, tarım için vazgeçilmez bir kıt kaynak oldu. Bizim görevimiz, bu kıt kaynakları en etkin, en verimli şekilde kullanıp, en güzel neticeleri almak olacaktır. Çalışmalarından dolayı emeği geçen vatandaşlarımıza ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Tarım Komisyonu'nun damlama sulama taleplerine yönelik hazırladığı rapor İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantılarında ele alınarak, karara bağlanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile