Konya'da Saganak Ulasima Engel Oldu

Konya'da Saganak Ulasima Engel Oldu

Konya’nin Beysehir ilçesinde etkili olan saganak yagis, Bayavsar Mahallesi’nde iki ilçeyi birbirine baglayan kara yolunda sel olusmasina ve bazi evlerin bahçelerinde su baskinlarina yol açti. Sel sulari nedeniyle Beysehir ve Seydisehir ilçelerini birbirine baglayan kara yolu bir süre ulasima kapanirken, yagisin durmasinin ardindan güzergah yeniden trafige açildi.

Bayavsar Mahallesi’ndeki yerlesim merkezinden geçen kara yolu selin ardindan çamur ve balçikla kaplanirken, bölgeye sevk edilen, belediye, karayollari, jandarma ve trafik ekipleri tarafindan ulasim kontrollü olarak saglanmaya baslandi. Bayavsar Mahallesi Muhtari Batuhan Çigdem, yerlesim merkezinde yaklasik iki saat süren yagisin ardindan Seydisehir yönündeki yüksek kesimlerden gelen taskin sulari nedeniyle Bayavsar’dan geçen ve her iki ilçeyi birbirine baglayan kara yolunun sel sulariyla kaplandigini belirterek, kara yolunda bir süre ulasimin saglanamadigini söyledi.

Çigdem, “Elektrikler gitti, trafik durdu. Araçlar her iki yönde de sel sulari nedeniyle bir süre bekleme yapti, ilerleyemedi. Yagisin durmasinin ardindan ulasim halen kontrollü olarak saglaniyor. Ancak yoldaki çamur ve balçigin temizlenmesi gerekiyor, sürücülerin bu bölümde dikkatli seyretmesi gerekiyor” dedi.

Çigdem, etkili olan saganak yagis nedeniyle yerlesim merkezlerinde asfalttan akan sel sulari nedeniyle menfezlerin de sularla doldugunu ve bazi evlerin bahçelerine sularin girdigini belirtip mahalle sakinlerinin sularin evlere girmemesi için kendi imkanlari ile seferber oldugunu vurgulayarak, “Vatandaslarimiz kendi çabalari ile suyun bahçesine evine girmemesine çalisti bir süre. Belediyeden is makinesi destegi istedik, gelmesiyle birlikte sularin tahliye edilmesi çalismalari daha da hiz kazandi. Saganak yagis dolayisiyla Beysehir OSB’de ise herhangi bir sikintili durumun olmadigini haber aldik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile