Konya'da Selin Vurdugu Mahallede Yaralar Sarilacak

Konya'da Selin Vurdugu Mahallede Yaralar Sarilacak

Konya’nin Kulu ilçesine bagli Celep Mahallesinde dün aksam etkili olan saganak ve dolu yagisinin ardindan meydana gelen selin verdigi zararin tespiti için çalismalara baslandi.

Kulu’ya bagli Celep Mahallesinde dün aksam saatlerinde siddetli saganak ve dolu yagisinin ardindan sel meydana geldi. Bazi evlerin bahçe duvarlari yikilirken, çöp konteynerleri sürüklendi. Aksam yasanan selin ardindan Kulu Kaymakami Ömer Faruk Canpolat ve Belediye Baskani Abdurrahim Sertdemir ile diger birim amirleri Celep Mahallesindeki zarari yerinde inceledi. Kulu Belediye Baskani Abdurrahim Sertdemir, Celep’te sel felaketi meydana geldigini belirterek, “Bazi noktalarda neredeyse 1 metreye varan sel olustu. Magduriyetler yasandi. Belediye, Kaymakamligimiz, itfaiye, KOSKI hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Olay yerine geldik. Araçlarimizi, teknik donamimizi devreye alarak magdur durumdaki birkaç vatandasimizi selin ortasindan aldik. Ondan sonra kanallarin açilmasi için çalismalari yaptik. Belli bir noktadan sonra suyun tahliyesi bitti. Ondan sonra da 1,5-2 saatlik bir zaman zarfinda sel durdu” dedi.

Baskan Sertdemir, belediye olarak diger kamu kurum ve kuruluslari ile birlikte bir kaç günlük kisa süre zarfinda çalismalari tamamlayacaklarini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile