Konya'da Sicaktan Bunalan Hayvanlara Buzlu Et Ve Meyve Kokteyli

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi veterineri Abdullah Pirinç: 'Alpakalar, deve kuslari, develerimiz, Kamerun koyunlari için sisleme ve tütsüleme yoluyla sulama, islatma çalismalari yapmaktayiz. Yünlerini atamayan lama ve alpaka türü hayvanlari kirkim islemiyle yünlerinden kurtararak serinlemelerine yardimci oluyoruz'

TANER AYDIN - Hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerine çiktigi Konya'da, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde sicaktan bunalan hayvanlara, buzlu et ve meyve kokteylleri veriliyor.

Merkez Karatay ilçesindeki 680 hayvanin barindigi hayvanat bahçesinin sakinleri, artan sicakliklar nedeniyle farkli metotlarla serinletilmeye çalisiliyor.

Görevliler, hayvanlari fiskiyelerle su sikarak serinletmeye çalisirken yemek olarak da özel hazirlanan buzlu meyve kokteylleri ve buzlu et vererek bahçe sakinlerinin streslerini azaltmaya çalisiyor. Bazi kürklü hayvanlarin ise tüyleri kirkiliyor.

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesinde görevli veteriner Abdullah Pirinç, AA muhabirine, bahçede toplam 680 hayvana baktiklarini belirtti.

- "Sisleme ve tütsüleme yoluyla sulama, islatma çalismalari yapmaktayiz"

Hazirandan sonraki süreçte isinan havalar sebebiyle hayvanlarin dogal olarak strese girdigini ifade eden Pirinç, "Hayvanlarda sicaklik nedeniyle olusan stres faktörünü minimize etmek için birtakim uygulamalar yapmaktayiz. Alpakalar, deve kuslari, develerimiz, Kamerun koyunlari için sisleme ve tütsüleme yoluyla sulama, islatma çalismalari yapmaktayiz. Yünlerini atamayan lama ve alpaka türü hayvanlari kirkim islemiyle yünlerinden kurtararak serinlemelerine yardimci oluyoruz." dedi.

Pirinç, "Yirtici hayvanlarimiza genel olarak dondurulmus kokteyl meyveler ve buzlu etli gidalar vermekteyiz. Etçil hayvanlarimizdan kartallara, sirtlanlara, kaplanlara, pumalara dondurulmus kokteyl meyveler, etler, sebzeler koyarak serinlemelerine yardimci oluyoruz." diye konustu.

Pirinç, buzlu kokteyllere en fazla ilgiyi gösteren türlerin ise ayilar ve maymunlar oldugunu bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile